Přes noc spadli další cca 3 cm, máme tady pěkný jazyky na některých místech
.podotýkám jsme pouze cca 350-400 m n m.. krásná práce 🤩..takhle má vypadat pořádná zima..
A ty teploty docela masakr 🥶🥶🥶🥶
Btw: vím že to nevyjde ale pěkně se na to kouká.. opakuje se zima 2010 ??
Diskuse o počasí Evropu zasype sníh, pokrývka může být nejrozsáhlejší za minimálně 7 let
Klecany hlásím 8,5cm z toho sněžení, nadhera a snad to uz vydrží
Ty kraso tak tomu rikam solidni prekvapko. Tohle jsem necekal. Vstanu rano a nestacim se divit.
Praha co se to tu delo kdyz jsem spal😀
Nebuďte z toho extrémně mrazivého výstupu GFS tak odvařený. Vždyť, doufám, všichni víme, že to nemůže vyjít. Hrozně záleží na té páteční/sobotní TN, jestli půjde severněji nebo jižněji. Pokud J, tak mrazy vydrží, ale moc toho nenapadne. Pokud S, tak srážky budou, ale bude záležet, jestli se ve výšce už oteplí nad 0 nebo zůstane kousek pod 0 a dole inverze, pak by mohlo hodně nasněžit a po jejím přechodu vrátit SV proudění. Ale tohle by bylo super. Zima jakou už dlouho nepamatujeme. Každopádně ani dnes nebude LD, když už teď je 0.
Tak po hokeji jsem si ještě počkal na jednu přeháňku cca v 1:30hod,ale ta u mě zvedla jen vítr a trochu pocukrovala,jinak ve stínu zbyl ještě poprašek od Silvestra.Tak tedy překvápko,ten pásek se zvýšenou výstrahou si musím archivovat,to je pro nás tak trochu sci-fi,navíc z tohoto směru.Dnes by to mohlo více svítit na J a Tmax by mělo být nižší,jak na JM,tak snad to tak i bude,jinak Lerak2 tady vyčmuchá tu zelenou trávu i dnes.
Leknín.
Ono se to docela střídá mezi modelama, teď to tam má pouze GFS.. koukal jsem proč.. no dává sem vysoký tlak jak prase a cesta chladu otevřená... ECMWF tam má naopak nízký tlak a vysoký odsunut k Moskvě..a proudění teplejšího vzduchu cesta otevřená.. tož si vyberme no.. je to prostě daleko..
Pro přidání příspěvku do diskuse se prosím přihlaste.