Diskuse o počasí Evropu zasype sníh, pokrývka může být nejrozsáhlejší za minimálně 7 let
Tak tady během večera a první poloviny noci sem tam ještě poletovalo, ale už bez měřitelného úhrnu, a krátce po půlnoci tu ještě byla taková slabá až mírná sněhová přeháňka. Už je nějakou dobu zase trochu nad nulou a už to i tálo, ale zase něco málo připadlo, takže se pořád držíme zhruba na těch 4 cm sněhu. Teď už je po všem a srážkově máme 0,2 mm, první úhrn roku 2026 tedy přišel poměrně brzy. A aby to některým nebylo líto, posílám i nějaké ty fotky ohňostrojů, byť já jsem samozřejmě neodpaloval, ale aspoň že se něco dělo, i když toho bylo asi o něco méně než v minulých letech.
V KH už tak 14 hodin nonstop sněží a do rána asi ještě bude,tak těch 20 čísel by tam mohlo ráno ležet.V pátek by ještě na severních horách i na Šumavě mohlo napadnout dalších 10 až 25cm a ty dny okolo uřčitě taky nějaký cm připadne.Tak fajn,jen to mělo přijít o měsíc dříve.Ty naměřené hodnoty z dnešního rána někde můžou být kvůli větru podhodnoceny.
Krásné zasněžené ráno . Všem hodně úspěchů v roce 2026. Hlavně zdraví, bez toho to nejde ;)
Tady jsme zatím těsně pod nulou -0,2 a poprašek se stále drží, ale díky tomu neustálému vichru se nedá ani pořádně jít s dětmi ven dělat cokoliv. Ecak mi dokonce na následující týden nedává ani teplotu nad nulou, ale zato dává uhrh srážek 0 mm. Jestli to bude opravu takto dlouhá chladná epizoda prakticky zcela bez sněhu, tak je to k vzteku. Když u nás jednou za x let pořádně nasněží, většinou je do dvou dnů obleva.
Není nic lepšího než se probudit do bílého rána po zasněženém předchozím dnu. Teplota se v noci jen chviličku dostala na 1°C a teď už je zpět na 0°C. Sněhu je 6-7 cm, hodně odfoukaného. Srážky za včerejšek (po rozpuštění sněhu) rovné 3 mm, což odpovídá i barvám na radaru za 24 hodin. Tohle už se opravdu nestalo 15 let, aby na nový rok ležel sníh. Naposledy fakt v lednu 2011 (když nepočítám poprašek 1.1.2016) po nejlepším prosinci 2010 v novodobé historii. Kéž by sníh na Nový rok znamenal srážkově bohatý rok.
U nás ta včerejší situace nakonec dala 8 cm nového sněhu a 11 cm celkem, což je cca současný průměr v rámci Jeseníků. Na zimní atmosféru dobrý, ale jinak žádná sláva.Aladin byl se srážkami dost mimo. Stále drobně sněží při teplotě kolem -3st a zítra by ještě něco mohlo napadnout.Jinak přeji všem hodně zdravi a štěstí v novém roce
Tak zpět doma pod horami a krása, myslel jsem si, že tu sněžilo i přes noc a bylo to tak, sice teplota přes noc byla lehce pod 1°C, ale sníh přibýval a stále i teď je sníh - břečka na silnici. Sníh je dosti promrzlý. Kolem 5-6cm sněhu.
Nad 450m je krásně vše zasněžený.
Pro přidání příspěvku do diskuse se prosím přihlaste.