Lerak2 MostMost
Máme přeci být spokojeni aspoň s tím. No 5°C je teplota pro konec listopadu a ne prosince, takže těžko můžeme jásat. Snadno se to říká někomu, kdo měl dneska míň. Teď už to profoukne všude a teploty se konečně srovnají podle normálního geografického uspořádání ČR.
Diskuse o počasí V příštím týdnu do Evropy pronikne původem arktický vzduch, teploty dále klesnou
Předpověď pro Sněžku:
https://www.in-pocasi.cz/predpoved-pocasi/cz/kralo...
yr.no (ECMWF)
https://www.yr.no/nb/v%C3%A6rvarsel/daglig-tabell/...
Sněžka je jedno z mála míst, kde se ty fialové sloupce stále objevují v předpovědi v zimě ještě relativně často. V předpovědi pro Prahu jsem fialovou naštěstí neviděl hodně dlouho.
výborně noční ecák.. tleskám. Docela do toho hodil vidle. Že by změna? Sem s ní a má to i docela oporu v ENS
Ještě přežít ty blízké rádoby sněhy a pak do klidu... a ty aktuální sluneční dny jsou taky balzám.
Icon taky trošinku teplejší.. ale vidí jen krátce do odbobí po Novém roku.
VHK
a nebo ten, kdo nemusí zimu.. a taky mám radost, jak se to zimě pomalu ale jistě krátí.. a nebo je to tím, že je venku už víc světla? než na začátku prosince?.. naštěstí v modelech nejsou ani žádné "zásypy".. jen takové decentní sněžení.. to beru ještě.
Aktuálně už +2 a dost suchý vzduch... ideálně na proschnutí povrchů.
Jinak při tom čerstvém severozápadním proudění se tvoří za Karpaty pěkné oblačné vlny..
kapr84
Je možné,aby někdo,kdo má třeba v zimě na starost schůdnost chodníků,měl zimu,resp.sníh a led rád? Musí se tímto zákonitě můj letitý kladný pohled na zimu rázem otočit o 180°? Pokud tomu tak je,pak by F4 stačilo dát na střechu FVE a hned by měl slunce rád.
VHK
Hlásí to tam rozhraní, pokud se skutečně utvoří, tak budou nějaké předpovědi dávat smysl možná tak na Silvestra.GFS tam má velmi silné oteplení a potom docela dost sněhu, Ecák nás teď pro změnu má na studené straně rozhraní. Ale tohle je tak nejistá situace, že zatím neví nikdo vůbec nic... Já si každopádně užívám aktuální slunečné dny, po té inverzi je to vážně balzám, škoda, že už to bude pomalu končit.
Pro přidání příspěvku do diskuse se prosím přihlaste.