Diskuse o počasí Před námi je výrazné ochlazení a nástup podzimu
Aidamkoo
Jsem zvědav, jak ten přechod do podzima bude rychlej,... GFS tam teď zase cpe cca za týden uplně něco jinýho... Ecák ... uvidíme..No zítra to bude teda rána do čenichu, po těch horkách. Na dnešní procházce jsem koukal, že v lese je žaludů jak nikdy.. , zavolám strejcovi na Šumavu, ať mi dá taky typ.....
no ve výhledu voda stále jen mizí a pak se tam objevuje nově pravé babí léto s příjemnou denní teplotou, ale některými rány až ledovými. nejspíš padne i více mrazových minim ještě v září
příští týden už začnou ranní minima klesat hodně nízko, možná až pod bod mrazu v údolích za vhodných podmínek. už teď je jen trochu vysoké oblačnosti, vítr se uklidnil a je jen 8°C.
ludvicek
ono bude, a je to z důvodu teplejších moří. to by se tu musela seknout dlouhá omega situace, ale na podzim začnou fronty opravdu řádit čím dál víc a tahle část roku bude podstatně vlhčí, což už v posledních pár letech jde pozorovat, tady většina podzimních a zimních měsíců byla srážkově průměrná a nadprůměrná, někdy i mimořádně
ludvicek
loni to bylo sice klidnější, ale i tak podzim i zima skončili s kladnou odchylkou srážek. dneska bude spíš problém sucho jaro léto, na chladný půlrok se to zase šťastně všechno doplní. léto zůstane hrozně nekonzistentní, zatímco podzim a zima bude téměř jistota na vláhu. a jarní mrazy souvisí hlavně s delším vegetačním obdobím a taky ta svině vortex, no. zase ale na druhou stranu bude rozdíl mezi západem a východem, západ bude náchynější na srážkově bohatou zimu
a jinak, podle výhledů semka icon už na příští týden v babím létě dává možnost mrazů. má tam dva stupně, přičemž tady to může vesele jít i pod nulu trochu, jak ho už znám.
TheRealStormCZE
Zima možná u vás na severozápadě, ale na Moravě byla zima vysloveně suchá. Obecně tu zatím nárůst srážek v zimě nijak nepozoruji. Podzim sice kladnou odchylku měl, ovšem to bylo všechno díky září, říjen i listopad už měly srážek jen málo. Naopak jaro tu bylo srážkově blízko průměru. Co se teplot týká, tak ty mrazíky tam bohužel hrozí, ale třeba nakonec bude o něco více oblačnosti a teploty nepůjdou tak nízko, uvidíme.
Pro přidání příspěvku do diskuse se prosím přihlaste.