Přejít na hlavní obsah
AKTUALITA: Zpočátku na většině území déšť, na západě i sněžení, během dne ubývání srážek

Diskuse o počasí Před námi je výrazné ochlazení a nástup podzimu

1365
# 27.09.2025, 16:50

Tady při skoro každodenních deštích, větru a chladu, spadlo ze stromů mnoho kaštanů. :love:
Navíc v Pavlovičkách jsem objevil místo (možná takový mini lesík) s několika stromy (jírovců) pod kterými leží desítky kaštanů a to místo je doslova králoství. :love:
Příští týden, až bude hezké počasí, tak zksuím nějaké další kaštany nasbírat.

196
# 27.09.2025, 22:40

Od čtvrtka to vypadá na tlakovou níži kousek od nás kterou vyvolá studený vzduch od severovýchodu,bude se to ještě dost měnit a třeba ta níže trefí i nás,ale ty teploty jsou tam hodně nízké třeba na příští sobotu. Bude to zajímavé sledovat.

# 28.09.2025, 09:11

No tak tento týden přinesl zvrat z letních dnů do těžkého podprůměru, teploty 27-12-11-10-11 a včera 18 a dnes je sice slunečno, ale rozfuní se opět studený vzduch od SV a čekají nás už hodně studená rána, přes den na přelom září/října taky žádná sláva a ještě pár dny se počítalo s babím létem, tak tohle je pro mně hodně studená sprcha :( Jsou tam nějaké ty možné srážky spíš na tom východě a oteplení o příštím víkendu, ale obávám se pak v pokračování takhle studeného luftu i v dalších týdnech jak modely občas naznačí a pak se to opět může klidně přepnout v teplou zimu.

148
# 28.09.2025, 09:24

Leknín.
Jste mně úplně sebral myšlenku. Stejně jako se na jaře do jisté míry stírá rozdíl mezi březnem, dubnem či květnem, teď to vypadá na pěkný listopad v říjnu a pak aby nebyl pěkný říjen v prosinci. V našich časech klimatické změny je možné asi všechno.

# 28.09.2025, 09:55

v některých dnech to příští týden vypadá na plošné mrazy. ani maxima nejsou vysoká, budou ve většině dnech do 15 stupňů. to stromy očeše hodně rychle. být leden, tak mrzne celý týden snad

Pro přidání příspěvku do diskuse se prosím přihlaste.