Tadeas
Problém je,že pod témito stromy na volném (veřejném) prostranství nikdo neuklízí a nepálí spadané listí,protože kukly Klíněnky v něm přezimují a strom je napadán každoročně.Samozřejmě tím suchem je i oslaben.Jinak teď u mě slabě prší,teplota kolem 16stupňů,ale během dne to možná vyletí ke 30 ti. Zítra na V starý (ne) dobrý jižní fičák
Diskuse o počasí V novém týdnu oteplení a postupně se přidají i přeháňky nebo bouřky
Zde dneska max 29.0°C, toz celkem fajn teplota. Pres den i vic oblacnosti, tak slunko moc nepalilo. Vitr max jen 3.9 m/s. No zitra ma pekne fucet. Narazy aladin 21 m/s a ecak taky kolem 18 m/s. Mozna vytahnu rucni anemac, a pojedu nad obec merit. Zde v dosti huste zastavbe namerim mozna tak 12 m/s.
Tak prakticky přesně, jak tady dopoledne předpokládal TomasMost odpoledne se teplota dostala až ke 30°C. Dopoledne to moc nevypadalo, lehce i okolo 1 mm napršelo, ale po poledni rychlé protrhávání oblačnosti, a během odpoledne už jen jasno, nebo jen málo oblačnosti. Maxima až okolo 29°C, velmi výjimečně v Poohří až těsně nad 30°C, na ověřených soukr. stanicích. Z ofiko stanic např. Doksany 29,4°C
ota
V Brně se dnes liší teplota mezi východem a západem města zhruba o 5 stupňů při stejné nadmořské výšce. Na letišti na jihovýchodě 18°C, v Žabovřeskách 13°C. Jelikož jezdím do práce od východu na západ, tak doma jsem nastoupil cestu v tričku a v práci to chtělo svetřík.
kozacik
Pokud myslíš situaci dnes nebo zítra případně sobotu, tak bych na to vůbec nespoléhal, aspoň dle aktuálních výstupu modelů, Morava a Slezsko je za mě celkem out.. v tomto připadě co se týče dneška a pátku, bude těžit nejvíc Vysočina, jižní Čechy, okolí Prahy atd..
Ten vítr na Moravě, s těma teplotama v noci pěkně zamíchal Klasický profukový lokality, např. Frenštát, Mořkov, Vidnava, Zlaté Hory, Bystřice p/Host., nebo Brod nad Dyjí. Většinou to bylo během několika minut o 8-9°C. Brod n/D z 11°C na víc než 20°C, Frenštát, Mořkov nebo Bystřice z cca 14°C na cca 23°C, nebo to Javornicko z nějakých cca 13°C na cca 22°C. Tohle bohužel prakticky tady na SZ, nelze nikdy zažít. Naopak hlavně Morava se pomalu přepne do tohoto větrného módu, který trvá většinou do května/června
Francois
tak to už vypadá docela drsně. když jsem odjížděl, tak to u nás takhle hrozně ještě nevypadalo, ale obávám se návratu do plně říjnové krajiny
Francois
Od 6. srpna tady prakticky nezapršelo, naprosto nechápu tyhle sucho-mapy na windy , realita je hodně jiná... řekl bych, že riziko šíření požáru je tu teď nejvyšší od začátku roku, vlhkost paliva rozhodně ne 33%...
půdní vlhkost do 40 cm je tu prý přes 26%... ani náhodou
Pro přidání příspěvku do diskuse se prosím přihlaste.