Aldy1977
Jo, už jsme po 13h přelezli +20 ale pocitově je venku tepleji, konec června je to poznat jak opaluje.
No +35 tady naštěstí moc často nehrozí, tuším před třemi lety naposled, předloni to tam skoro myslim bylo, prázdniny před nama tak se uvídí kolk těch tropů nakonec celkem bude. Jeden už jsem přežil
Diskuse o počasí V novém týdnu v pondělí a ve čtvrtek bouřky, jinak slunečno a letní až tropické teploty
No pristi tyden to vypada u nas na teploty k 37°C. Maximum teploty mam ze ctvrtka, a to 35.7°C. No mam tam volnicko od 1.7. do 4.7., a do prace az 5.7., tak som zvedav kolik mi jak stanice, tak i meteobudka nameri🌡️
Dnes jinak instalace vlhkosti pudy. Toz uz merim nejen v 10cm, ale i v cca 50cm pod zem. Jedina nevyhoda je, ze se to musi knstalovat do mokre pudy, par dni teda budou data mimo no...Data na www.meteohrnciarovce.sk
Pár desetin chybělo do letního dne.
Výhled má pro nás tři tropické dny po sobě, žádný extrém nad +35 a to se přežít dá. Ochlazení pak v závěsu, jenže prázdniny teprve začínají, tak můžeme udělat třeba tipovačku kolik těch tropů na vsetínsku celkem bude , zatím mám jeden a rozjezd hodně vlažný, ty roky 2013, 15 nebo 18 si to myslím nezopakuje nebo jako loňské září se sedmi tropickými dny a pak povodně
SV je celkově stále chladnější a možná to tak bude dál pokračovat, jen z měst a našich nížin bude zase pláče, nejblíž z toho našeho Zlína, achjo
Tak člověk si na pár dní odskočí, a hned nějaký zajímavosti. Teploty místy přes 35°C, nebo výstraha pro část JM, na vysoký teploty nad 31°C, na sobotu, a ani se tam nikde nekoná tropický den Ale jasný, výstraha musí bejt. To je jedno, že v západní půlce Čech, je mraky stanic, s teplotou nad 31°C. Na ČHMÚ se asi o víkendu spí
a nikdo ani tu výstrahu neupraví. Pak se diví, že běžný člověk věčně nadává, že jim to nevychází
No to už je na debatu ale jinde. Tady se výstrahy nevydávají
Lerak2
No konečně jsi tu.
No dovolím si malé poupravení. Výstraha na vysoké teploty pro JM neplatila dneska, ale platí až zítra. Naopak zítra se rozšíří i na zbytek území.
Zítra bude zase nejtepleji na SZ, Polabí a pak jih Moravy. V noci na pondělí severní část území okrajem zasáhne studená fronta, takže v pondělí nejtepleji na jihu Moravy, kde bude až 32°C naopak sever a severovýchod o něco chladnější. No a pak od úterka náběh na supertropy. GFS střílí 38°C na jih Moravy. Ecák taky a chce i 37°C do Polabí a ICON zatím mírnější do 35/36°C. Nicméně od středy i bouřky z tepla, takže uvidíme jaké budou maxima.
Aidamkoo
Ouu, tak to sorry, nechal jsem se zmást reportáží v TV Tak až od dneška (ne), je výstraha pro JM. Tady jinak opět úlety modelů v max teplotách, jak už to tak bývá. Na sobotu tu měla být maxima 27-29°C. No nakonec většinou plošně nad 31°C, Doksany 32,5°C, Kopisty u Mostu 32,4°C. V pátek mělo být relativně chladno, nakonec maxima většinou 27-29°C. No a ve čtvrtek, opět bez bouřky, a kapky jsem mohl počítat, na prstech jedný ruky. A teplota, očekávalo se většinou 27-29°C, a bylo z toho nad 32°C. Takže, ochlazení nula, srážky nula, bouřky nula
Lerak2
Pohoda. Ve čtvrtek blesk.cz doporučoval sledoval na radaru kde bude 35°C.
Jo pro SZ solidní podcenění, ale poslední dobou klasika. To samé střední Čechy. No tady se po té čtvrteční 35°C anomálii konal pěkný vichr, 4mm, tak to nějak šlo. Uvidíme co tenhle týden. Ty srážky budou snad ještě horší. Hodně z toho modely malují jako lokální z tepla, takže někde může být podnět k vytvoření bouřek, ale to víceméně je zase loterie. Pak dál jsou tam snahy o zvlněnou studenou frontu, tak uvidíme.
Každopádně po minulém týdnu, kdy supertropy padly na JM a v Dobřichovicích u Prahy, se budou další objevovat tenhle týden.
Aidamkoo
Tak a ještě jednu záhadu, tady mám Často se v rychlosti dívám jen na grafy teploty, na stanicích ČHMÚ. No a najednou koukám, že v pátek Dyjákovice maximum 30,2°C, ale na grafu, dejme tomu maximum 29°C. Co to způsobuje. Nebo graf, je z jiného automatu, než maximální teploty? Všeobecně jsem tohle dlouho nikde nezaznamenal. Loni jsem něco podobnýho ale viděl pár dní, ke konci léta, v Kuchařovicích. Nebo má někdo nějaké vysvětlení, co mi uniklo. Díky
docela mě dnes zaskočilo tolik tropických nocí po celé republice, přitom bylo v podstatě jasno a bezvětří. u nás nepadla o pouhé 4 desetiny a to to tu normálně klesá třeba k patnácti v takovýhle teplotách
Tak dneska místy v ÚK tropická noc, nejvyšší minimum Teplice 21,6°C, Ústí n/L Kočkov 21,2°C, dále třeba Ústí Vaňov nebo Děčín. Odpoledne tady maxima většinou 31-33°C, Doksany až 33,6°C. Nejvyšší maxima opět v západní polovině Čech, dnešních 10 nejvyšších hodnot, vše v této oblasti (okolí Plzně a Prahy, a okolí Litoměřic, Loun a Mostu). Zítra tedy dle předpovědí nižší maxima, většinou okolo 29°C, uvidíme. A pak po teple, ještě větší teplo
Pro přidání příspěvku do diskuse se prosím přihlaste.