Diskuse o počasí Začátek týdne slunečný, v jeho druhé polovině občas zaprší
Teploty tady na SZ v pohodě, hodily by se nějaké srážky. Včera v okolí maxima většinou 17-18°C (Doksany 18,2°C). Dneska ještě o něco vyšší teploty, maxima většinou 19-20°C (Ústí Vaňov 19,8°C, Doksany 19,4°C, Kopisty u Mostu 19,4°C, Teplice 19,2°C). Teď se z KH chystají nějaké přeháňky, tak uvidíme, co spadne
je to neuvěřitelný ale lije a srážky přibývaj po milimetrech. tohle jaro předvádí jinak neskutečnou srážkovou bídu, ještě zima ušla.
Tak u nas 1.0 mm, a fuklo 12 m/s. Takto aspon cez webkameru, nebol som doma 😏 Webkamera https://meteohrnciarovce.sk/kamerynazivo.html
To u nás žadná sláva. Včera bylo chvilku 13°C a dneska15,5°C a k tomu foukal studený vítr a sem tam trošku sprchne. Zatím máme 2 mm
Martin Vítek
minuty celsia tak to je pro mě novinka
vítr otravný, ale ne studený, spíš příjemný do kopce
TheRealStormCZE
Možná u vás byl příjemný ale tady byl studený
Tady za květen dva letní dny a dva dny přes +20. Sedm dní pod +15, tady včera max +13 a dnes nebo v pondělí se to nezlepší.
Příští týden už i tady bude konečně celkově lepší a poslední týden má nějaké chladnější dny, ale už převažující vyšší teploty. Ne tolik jako by mělo být s blížícím se létem, ale přes 20 by jako už být tady mohlo
Srážek za květen mám už 26 mm, ještě před pár dny to bylo pěkné scifi.
jako tady tohle přeháňkový uchcávání je fakt o ničem. za dosavadní květen 8mm, to je prostě že i atacama se cítím že by dala víc. chce to konečně plošný a celodenní déšť hlavně, tráva už přestala růst, to se loni stalo fakt až v září a letos opačná strana extrému. a potom ty fronty co už o něčem jsou zase jdou do těch úplně stejných srážkových oblastí a na ty další, viz západní čechy, jižní morava se potom už nedostane prakticky nic. hodně mě zatím zklamalo jaro a bohužel to vidím podobně i s létem
Velká část ČR na suchu. Začátkem května pár bouřek a pěkně zalito. Teď čtvrtý den déšť a chvíli vydatný do toho občas sníh a hlavně zima. Vody má do zítra spadnout ještě dost. Čekám až přijede známý domů a udělá tabulku srážek za květen. Díky tomu že mají ještě nějaké přeháňky a bouřky být, myslím si že skončím nadprůměrem.
Tak dnes tady srážky v noci, pár desetin. Ráno a dopoledne beze srážek, a celkem slunečno. Odpoledne proměnlivá oblačnost, většinou od skoro jasna, po oblačno. K večeru přišlo pár přeháněk, s různou intenzitou. A rychle se i měnil stav oblačnosti. Chvilku a za chvilku slabá přeháňka. A k tomu krásná 🌈 Dnešní celkový úhrn od 1,5 do 1,7 mm, dle oblasti stanice. Aktuálně před půlnocí, teplota okolo 12°C. Přes den maxima mezi 16-17°C, Kopisty až k 18°C
Tak týden máme za sebou. Vizuálně pocit ze srážek je ten, že na autech není pylovo-prachový sajrajt a líp se dýchá. Ovšem pod stromama sucho, staniční výsledek 1,4 mm na východě Brna, zhruba o 2 mm více na západě Brna.
Teploty o víkendu jen lehce nad 15°C v maximech, ale aspoň už nebyl přízemní mráz.
Já se bála, jak na chatě budeme mít hnusně,ale pátek a sobota sotva pár kapek spadlo. Chladno bylo,ale na tu hrůzu co jsem čekala to vyšlo. Zapršelo dnes v noci aspoň trochu. Teď to vypadá že nejhorší bude čtvrtek to tam jsou bouřky. Dívám se tak i pátek to ale asi přehání 20 a 29mm
Pro přidání příspěvku do diskuse se prosím přihlaste.