Diskuse o počasí Začátek týdne slunečný, v jeho druhé polovině občas zaprší
Tak se nám lehce ochladilo. Aktuálně je tady většinou 13-16°C. Zatím žádný déšť. Většinou od rána slunečno A občas zafouká. Koukám sakra se ochladilo na Moravě. Ze všech 4 krajů Moravy, v 11h jen 2 stanice nad 10°C. Dyjákovice 10,4°C, a Pohořelice 10,2°C. Brr to je kosa
Strážnice 7,2°C, ok nějaké slabé srážky v okolí, ale i tak, se nedivím, že tam padá v kopcích na Moravě, sníh
A větší města, taky nic moc. Ostrava přes 5°C, Zlín 6°C, Olomouc přes 7°C. Brno 9°C. Připravte si hrabla
No já dnešek trávím poměrně celý venku, ochladilo se i na +4, teď je +5 a s tím větrem pocitově ledový den. V květnu, no Aldy viděl vločky, já ne, vločky po půli května u nás viděti, tak se asi už úplně zblázniti
Srážek spadlo 6,8 mm a začíná chvílema prosvítat, aspoň to
Tak u nás dneska dopoledne celkem dramatický přechod fronty. Z první vlny ještě nepršelo, i když podle radaru trochu pršet mělo. Potom se ale rozfoukal silný nárazový vítr a vzduchem létal prach. Nakonec přišla tak mezi 9. a 10. hodinou i silná až velmi silná přeháňka, čekal jsem, že by tam mohl být i nějaký blesk, respektive hrom, ale nakonec nic. Každopádně netrvalo to moc dlouho a úhrn je jen rovný 1 mm, chvílemi totiž pršelo kvůli tomu větru téměř vodorovně, takže srážkoměr všechno nezachytil. Teď už je nějakou dobu celkem klid, ale na zemi zůstaly polámané malé větvičky. Každopádně v květnu máme stále jen 1,3 mm srážek.
Aidamko.
Tak ono na začátku května něco málo spadlo, ale opravdu jen v desetinkách, konkrétně 0,3 mm. Mohly být v Brně oblasti úplně bez deště, ale ne plošně, reálně tedy nepršelo necelé dva týdny. I tak je to ale bída, jak ten dosavadní květnový úhrn, tak obecně úhrn za tento rok. Ještě že byl naopak minulý rok tak deštivý a bohatý na bouřky.
Leknín
Na něco jste ještě zapomněl. U nás bez překvapení 14.5. -1°C, 13.5. -1,5°C min. ve 2m. Nic pěkného, o kus dál už je teplíčko. I na stanici MH In-počasí je to dobře vidět
dneska pěknej fukar, ale ne nějak extra studenej, furt to jde v tričku. maximum bylo v noci, 16,1 a odpoledně nějakých 15 max, minimum ještě nešlo pod 10, momentálně prší se silným větrem, což už je dost nepříjemné
Pro přidání příspěvku do diskuse se prosím přihlaste.