Diskuse o počasí Silné bouřky na studené frontě 3.5.2025
Ty podmínky před SF byly prostě už odpoledne - Francie -Benelux - Německo , ideální..
Je to opravdu luxusní podívaná..
Ta fronta si před sebou tlačí teplý vzduch od JZ, ze kterého může přežívat i dál do vnitrozemí ČR, jak kdy holt .
Tady podmínky moc dobré nejsou, ale někdy dochází k protlačení teplejšího vzduchu přes pohraniční hory dál, před příchodem fronty se pak náhle v noci oteplí, klidně o 5-10°C..
Ale je to spíše vzácnost..
Většinou se děje to, co všichni dobře známe, fronta s příchodem k hranicím začne rychle slábnout..
Jako dneska to byla i na mě slabota,sice samotný Most oproti tradici,kdy to chodí okolo, slíznul smetanu,ale vody je pořád málo.Z ÚK asi nejvíc Tisá (přes 35mm) - tady zasáhl blesk dva německé turisty,naproti tomu Klíny a Nová Ves v Horách (KH) do 2mm.Uvidíme,co nacmrndá na SF(pěkně si to metelí),downburst jako dnes na Holešovsku (105km/hod) nemusím,z větru mám vítr…
Delta001
A co by jako meli delat? Kvetnova bouřka no a co jako? 🤷
Tady na SV taky spadlo uplny H.
Ale aspon destik by dojit mohl k ranu
Tomino
Ono to vyjde v podstatě nastejno, vzdálených bouřek už máme letos dost, ale přímých zatím pořád nula.
Aidamko.
Jundrov jel bomby loni, letos je to zatím slabota ze všech úhlů pohledu. Bavila mě zimní epizoda v únoru, březen se zase aspoň relativně vyvedl z hlediska srážek (a už právě v březnu byly první bouřky, což se moc často nestává), ale jinak je to letos zatím bída, oproti loňsku ohromný pokles atraktivity počasí. Ale tak léto nás ještě teprve čeká, takže zatím je příliš brzy na nějaké komplexnější hodnocení. Je pravda, že loňský rok nastavil laťku velmi vysoko, ale beztak to letos zatím není ono.
Pro přidání příspěvku do diskuse se prosím přihlaste.