Aladin mi dnes dává 7-8 mm ve sněhu, zítra už pak déšť se sněhem a mrznoucí déšť. Ostatní modely také něco mají. Klidně z toho může být nejvyšší pokrývka této pseudozimy, jelikož laťka je nastavena proklatě nízko.
Dobré ráno,u nás nečekané překvapení, 2 hod.pekne sype. Jestli to vydrží celé dopoledne, což by možná i mohlo, tak odpoledne by mohla být druhá bobovačka letošní zimy 👍🤣❄️. Zatím cca 2 cm 😉
Nížiny bez šance na sněhovou pokrývku. Tady jsou skoro 3 stupně. Ve výhledu od 20.2 je ale velké oteplení, tak snad to vyjde a už nebude mrznout i přes noc.
U nás začalo lehce popadávat, ale je to zatím jen přechodně. To hlavní by mělo dorazit večer a v noci na zítřek. Pár cm by to tu dát mohlo. Šance, že nejvyšší pokrývku této zimy 2 cm překonáme jsou velké.
Tady se teplota po 4 hodině ráno propadla o 3°C a začalo sněžit. V noci to bylo spíše slabší, takže zatím jen 1cm, ale i tak pěkné. Modely srážek přidaly, zdejší předpověď dává až 12cm. Velmi pěkné.
Přijde mi že to pásmo jde celé trochu jizneji a hlavně dřív,tady je taky už bílo a teplota na -1. Aladin nám dává krásně uhrny při teplotě na nule ale třeba icon-De má pro nás zítra až +4 takže je vidět jak je to hodně nejisté kde bude to rozhraní.
kuba Ahoj, jde to spíš pod Plzní, tady se ochladilo na -1 a furt sype. Snad to vydrží tady na Plzeňsku celé ve sněhu. Já už mám první shrabani za sebou 😉
Aidamko. Jojo, teď sněží i přímo na D1. Podle radaru to má zhruba v 10 hodin skončit a druhá vlna jde už trochu severněji, zdá se mně. Podle radaru nejvíc schytá osa Blansko - Svitavy.
V noci se se začlo oteplovat, takže ráno už nad nulou. Předpověď je -2/0 a to bylo po půlnoci ještě -5. teď je +2 a silný vítr, srážky zatím ani ň, ale s tím se moc tady nepočítá. Modely se do pátku sjednotily na 6 mm do pátku, sníh z toho tak 1-2 cm. Dlouhodobé předpovědi na druhou půlku února srážky nadprůměrné, tak to jsem fakt zvědav jestli se to překlopí.
ludvicek Ono se to pak bude tady i nadále dotvářet, takže určitě nekončíme. Jo zima si může dát i když není kde brát. Co koukám, tak kdyby vyšel zdejší výhled s 12cm, tak pak by to týden mohlo vydržet.
Aidamko. No, zřejmě z toho něco odtaje v pátek, podle Icona nás lízne takovej teplejší jazyk od Vídně, je to hodně otevřený. Každopádně bude to asi opožděný vrchol zimy.
Akumulovaná suma sněhových srážek (tedy né pokrývky, ale celkového spádu srážek ve sněžení) dává maximálně do 15cm v celkovém spádu sněhu (nejde o pokrývku). Uvidíme co realita.
Akumulované množství srážek ve sněhovém skupenství dle modelu ICON, zdroj: meteologix.com