In-počasí | In-počasí
Přejít na hlavní obsah
AKTUALITA: Na většině území déšť, hlavně na horách i sníh, nadále chladno

Diskuse o počasí V novém týdnu už přijdou srážky, budou sněhové i dešťové

69
# 11.02.2025, 07:15

Lucina
No uvidíme, srážek tam máš 5,4 mm z toho 3 cm a to možná pak přežije delší dobu ;-) :D
Ten pátek se ještě upraví, to bude možná ještě výstraha na ledovku :zz:

5776
# 11.02.2025, 07:30

Tady to včera vypadalo na 10-12 cm, a ledové dny od zítra. Dnes se to ale ještě mění. Tak uvidíme. Jinak dnes v noci dlouho nad nulou, k ránu to šlo lehce pod nulu, chvilkově před rozedněním i pod -1°C. Aktuálně okolo 0°C

Edit: koukám Aladin radši přidal sem na 15cm a čtvrtek ledový den :snih:

71
# 11.02.2025, 07:35

Leknín
No právě, toho se bojím nejvíc. Z práce to mám z kopce tak je to o hu.. :D

# 11.02.2025, 08:05

Zase klasika, v předpovědi sněžení při 1-2 stupních nad nulou, takže souvislá vrstva sněhu bez šance :D Ať už je léto, toto je extrémní nuda počasí.

# 11.02.2025, 08:14

U nas ma vyssi srazky jen ICON. GFS i ECMWF tam toho maji malo.

# 11.02.2025, 08:39

Tak ještě ani nezačalo sněžit, a už se tady ví, že z toho nic nebude. Čtu tady jižní Čechy budou do neděle bez sněhu, a pak teplo. Na Moravě koukám taky nic nebude, nebo to hned roztaje. No tak já se k tomu vrátím, dejme tomu v sobotu, a uvidíme jak to kde dopadlo. Jinak poslední Aladin dává hodně sněhu do Z a SZ Čech, většinou tam vidí 10-15cm, místy i lehce nad a ledový den ve čtvrtek i v nížinách na SZ Čech. Tak změna už je blízko. Kdo má tip, kolik u něj bude v sobotu ráno sněhu, může sem přidat tip ;-)

185
# 11.02.2025, 08:56

Lerak2
Ono je to sice za 2 dny ale stále se to sněžení může ubrat že z toho nic být nemusí,už to tak bylo několikrát, tak snad to konečně vyjde :)
Harmonie EU má nejvíce na Moravě zase,každý model jinak :D

# 11.02.2025, 09:04

S tím mrazem tedy nevím,tady (u mě) mrzne ještě teď,Kopisty v 7 ráno -6,2 stupně,:slunce: snad zahřeje aspoň trochu dopoledne i odpoledne,ve čtvrtek LD u mě ani náhodou,čekám do +3 stupňů a sníh do 3cm,který se největších “mrazů” ne-po v souvislé podobě nedočká (můj tip).

69
# 11.02.2025, 09:18

Já už psal že v neděli budem sčítat po honu :D Je to prostě napínavé, celou zimu houno, jako 6 cm max výška pokrývky pár dní to je opruz největšího kalibru :zz:
A aktuální výhled ICON do neděle 11 mm, ale sněhová pokrývka 3 cm. GFS má 6 cm - taky žádný zázrak. Nejmíň srážek má včil Ecák.
Aspoň mrzne a ty ledové dny budou, teď jich tam mám 5 a nic těsně tak snad to vyjde a zabruslíme si.

5776
# 11.02.2025, 09:23

TomasMost
Já tedy ráno okolo nuly, po sedmý hodině. A podobně tady v širším okolí ve městě. V Kopistech u Litvínova mráz solidní. V Mostě většinou jen slabý mrazík. Ani v mrazovkách to moc nekleslo. Ani jsem nemusel škrábat auto :D A aktuálně teď po 9. hodině vidím okolo +2°C, mráz teda nevidím ;-)

Ráno po 7h
Teď po 9h
76
# 11.02.2025, 09:26

U nas minimum -6.9°C v obci, a na poli najnizsie miesto v okoli -9°C. Foto na rajce https://www.rajce.idnes.cz/stormhrnec/album/mraziv...

Som zvedavy, jak dopadne to ochladenie cez vikend, snad sa -10 podari.

# 11.02.2025, 09:45

MostMost
Tak to asi není všude stejné,třeba tady přes kopec (severní svah) může být chladněji,že já musím pořád něco dokazovat.

9 40hod
WU
# 11.02.2025, 10:02

TomasMost
Není potřeba nic dokazovat. Je evidentní, že většina stanic v Mostě měla o hodně vyšší hodnoty, než ty vzdálené Kopisty za jezerem, směr Litvínov. To, že je na nejsevernějším okraji města, u vás o něco chladněji, se tu už probíralo. Navíc už je překonané měření ve stínu, to už se tady taky probíralo. Určitě to ale nereflektuje hodnoty z Mostu, kde dalších cca 10-15 stanic WU, má ty hodnoty jinde. Navíc auto ve stínu bude samozřejmě lehce namrzlé. Koukal jsem na fotky MostMost z počasí u vás, po sedmý ráno, a všechny auta na snímku bez námrazy. Můj názor ;-)

# 11.02.2025, 10:24

Lerak2
No a co ta mapka dokazuje mimo rozptylu 4 stupňů? Nejblíže ke mně je ten 1stupeň (oblastí),navíc je to skoro o hodinu později,to už tady bylo taky lehce nad 0.Auta žádná namrzlá po 7.hod nebyla,ale já ho měl namrzlý díky stínu,ale ona všechna auta byla v 7hodin ve stínu,když :slunce: vyšlo v 7 22hod,to mi nějak hlava nebere.

# 11.02.2025, 10:37

TomasMost
Vidím tam mapu od MostMost po sedmý hodině, většinou okolo nuly v Mostě, velká většina stanic. Stanice tady na IN, Most-Vtelno, v údolí na okraji města měla v tu dobu, lehce pod nulou. Koukal jsem teď na 16 stanic WU v Mostě, a nejnižší teplotu měly lehce pod -1°C. Průměr minim dnes na těch 16 stanicích byl -1,7°C. Bavíme se o úplném minimu. Za mně tedy, co psal MostMost, že před rozedněním to šlo pod -1°C, je v pořádku, a potvrzuje to velká většina stanic. Stále jsem se nedozvěděl ale hodnotu, co jste naměřil u vás? Kopisty mně nezajímají, to vidím. S minimy v Mostě, to moc nekoresponduje, to už jsme tady taky řešili :cool:

# 11.02.2025, 10:44

U nas dneska slusna kosa rano. Kolem -9st.
Auto jsem mel zamrzle i ze vnitr :D
Ale to ta moje popeplnice (Octavia 2) dela casto.

Srazky jsou ve hvezdach i ty teploty se furt meni.

# 11.02.2025, 10:50

Lerak2
Díval jsem se jen chvilku před 8.hod (-1,7) a pak před 9.hod (-0,5),kdy jsem psal příspěvek, nepsal jsem,že je tady mráz,jak v Kopistech,4 km vzdálených,ale nejvíc mrzlo okolo 7.hod,to jsem ještě spal,tak nevím.

# 11.02.2025, 11:00

TomasMost
Je tam napsáno, s tím mrazem nevím, Kopisty v 7h -6,2°C. Neznalý uživatel si řekne, ok Most přes -6°C. Přitom ty Kopisty neleží ani v ORP Most. Stačilo napsat, tady taky v Mostě, jak psal kolega, v minimu ráno pod -1°C, což jste teď konečně potvrdil. To je docela velký rozdíl :cool: A ještě doplním. Ta vámi uváděná stanice nejbližší v Mostě, měla až do půl šestý do rána nad nulou, kleslo to tam pod nulu až před rozedněním a s uklidněním větru

# 11.02.2025, 11:21

Lerak2
Aktuálně z 10 cm pouhé 2 cm, takže tipuju 0 cm na sobotu ráno. Spíše než o tip se ale jedná o fakt, který na 99% nastane :)

Pro přidání příspěvku do diskuse se prosím přihlaste.