Treba ta TN pujde o chlup jizneji a zasype čechy vic, jinak je to pocasi o H.
Super, ze bude trochu mrznout, ale zase budou ho...srazky
Diskuse o počasí Nový týden ve znamení rozmanitých teplot, střídat se bude sníh i déšť
space
Tady se lze kouknout na nějaké reálie..https://www.sumavanet.cz/webcam.asp... místy to vypadá slušně..
U nás to byla síla. Nemyslím teď srážky, ono spíše jen tak občas slabě pršelo nebo pokapávalo, sem tam do toho i spadla vločka. Srážky tu byly dopoledne a taky krátce po poledni. Mělo sněžit, nakonec nesněžilo, ale to je celkem jedno. Každopádně to náledí, to bylo zase něco. V noci to začalo vznikat a ráno byla situace podobná jako v neděli a v pondělí. A to bylo těsně nad nulou. A navíc pak dopoledne na začátku srážek namrzal i ten déšť, takže se to trochu mísilo i s ledovkou. Každopádně odpoledne bylo až 5,6 °C, takže led už je pryč a sníh víceméně taky. A poprvé letos jsem i vylil srážkoměr a zatím máme za leden 12,4 mm.
Aidamko.
U nás bylo ještě horší pondělní ráno, ale oproti včerejšku to bylo dnes zase o level jinde. Naštěstí pracuji tady u nás v Jundrově na základní škole, takže moje cesta do práce trvá asi 7 minut pěšky, ale i tak jsem několikrát málem spadl (stejně jako v pondělí). Ale pršet tu naštěstí začalo až později během dopoledne.
Ještě v rychlosti k úterý (7.1.), nakonec na žádné stanici ledový den. Nejvyšší teploty většinou ještě z přelomu dnů, z pondělí na úterý, opět v klasických ,,profukových" lokalitách. Tam také největší rozdíly v maximálních teplotách. Třeba v okolí Jizerek, tam jen často do 2°C, pod kopcem hned Hejnice přes 11°C. Prakticky to stejné na Olomoucku, dole maxima okolo 2°C, včetně Olomouce, tak za Jeseníky teploty až okolo 11°C
Nejvyšší teploty v Čechách:
Hejnice 11,2°C
Frýdlant 10,2°C
Kašperské Hory 9,1°C
Nejvyšší teploty na Moravě/Slezsku:
Zlaté Hory 11,7°C
Vidnava 10,7°C
Osoblaha 10°C
Zdroj ČHMÚ
Blateňák
To mohu jenom potvrdit a chodníky opět neposypané,klouže to teda fest.
Nez to prejde do snezeni, tak zadny srazky nebudou, tak to ani nemusi psat. Mozna na horach. Je to hrozna bida, az prijde TV, tak zase za rok.
Tak tady už včera k večeru začalo trochu pršet, ale byl to jen takový občasný slabý až mírný déšť nebo pokapávání. Naopak ráno mě probudil liják, tam to byly zatím nejsilnější srážky letos. A po přechodu fronty tu dopoledne byly ještě nějaké slabé až mírné přeháňky. Tohle všechno dalo celkem 4,2 mm, takže jsme teď na 16,6 mm srážek za leden. Jsem ale zvědavý ještě na to, co přijde večer.
Tak v noci u nás zklamání, večer jen občas pokapávalo a kolem půlnoci tu byla taková mírná přeháňka, která ale netrvala ani 5 minut a dala pouze 0,2 mm srážek. To byl přechod samotné fronty, při ní foukal i silný nárazový vítr, ale ochladilo se jen o necelé 2 °C za hodinu. Pak vítr prakticky ustal, ale dneska přes den jsou ty nárazy opět silné, každopádně to je po takové frontě normální (večer se to zase uklidní). A náledí ani nic takového tentokrát nebylo.
Pro přidání příspěvku do diskuse se prosím přihlaste.