Přejít na hlavní obsah
AKTUALITA: Převážně zataženo a místy slabé sněžení nebo déšť, zprvu i mrznoucí

Diskuse o počasí Nový týden ve znamení rozmanitých teplot, střídat se bude sníh i déšť

# 06.01.2025, 17:01

U nás dnes jen také kolem 0. Teď -0,2.

433
# 06.01.2025, 17:42

Novorolák1
:D, ta fotka s tou trafostanicí má hezkou "náladu" taková skoro Sibiřská atmosféra...pěkný..

65
# 06.01.2025, 17:51

Ledovka přilákala spoustu navrátilců a nových tváří (nebo starých z jiného skoro zkrachovalého fóra) a mně naopak pomalu začíná práce co mně živí a letos to mám fakt dost nabité. Stahuju se spíše do čtení a rád bych uvítal i nějaké články ze světa, bouře Blair nebo záplavy v Anglii, ať to mám pěkně při jednom serveru. Prosím, prosím :)

Klouzačka byla i tady, naivitu lidí nechápu, šak je +3 jaká že ledovka a na silnicích tady bylo i dost bouraček, manželka byla nějaká skleslá jak ji jeden rozjetý magor málem trefil. Tady je to totálně neudržovaná třetí třída a srážek bylo celkem do rána 3 mm, teplota pak stoupla na +7 a odpoledne už úplné jaro. No a na zitra je tam zas výstraha na ledovku, tady by snad mohl být klid

# 06.01.2025, 17:58

Jinak dneska ráno to byl taneček na ledu, jak malovanej.
Večer byly +3°C a pršelo, na silničce před barákem celkem čvachtanda..
Tak jsem ráno vyběhl sebevědomě z vrátek s popelem, směr popelnice přes cestu a sebevědomí bylo pryč :D
Jen tak tak sem to vybruslil na ledě krystiánkou, plnej popelník letěl vzduchem, ale moje kosti zůstaly naštěstí celý..
Teď už to tu jde zase pod nulu a ráno bude na vedlejších zase náledí...

# 06.01.2025, 18:29

Dnešek byl ve znamení i hustých mlh. Letiště v Praze dokonce muselo přesměrovat několik letů na jiná letiště.

332
# 06.01.2025, 18:40

Jeez
Koukal jsem na mapu na in-pocasi.cz a v 15:30 a současně celý den bylo pod nulou pouze na stanici Studnice na Vysočině:
https://www.in-pocasi.cz/aktualni-pocasi/studnice_...

Zajímavé je, že celé hodiny se odpoledne teplota držela na hodnotě -0.1 °C až -0.2 °C. Podle mraků nad inverzní vrstvou docela fouká. Studnice ještě nebyla dost vysoko.

87
# 06.01.2025, 18:43

TommyAst
Evidentně tam byla mlha a sníh - oteplení se spotřebovávalo na tání toho sněhu. Tohle znám z hor - musí toho tepla v e zcela nasyceném vzduchu přijít více, aby to překonalo bod mrazu. Jinak se to teplo spotřebuje na tání.

# 06.01.2025, 18:48

TommyAst
V části Podbořanska zůstalo dnes pod nulou. Strojetice sotva přelezly -1°C. Tam zatím dnes ledový den. V okolí Heřmanov na Rakovnicku, tam se teplota dostala jen k nule. Ostatní stanice v okolí v Ústeckém kraji, už maxima nad nulou (Tušimice, Žatec)

1
# 06.01.2025, 19:08

TommyAst
Tady je moje nejbližší stanice : https://www.chmi.cz/files/portal/docs/meteo/kam/st...

Strojetice 371 m.n.m (Ústecký kraj) ofiko stanice chmi. Je tam i graf teplot. když se to rozklikne z hlavní stránky v záložce webové kamery.

1
# 06.01.2025, 19:51

Lerak2
Kde se dá najít teplotní graf z Heřmanova na Rakovnicku ? prosím, Děkuji, jsem vůbec netušil, že je tam ofiko stanice. Tam žije snad 20 obyvatel :love:

332
# 06.01.2025, 21:51

Lerak2
Jeez
Tak někde se nakonec stejně udržel ledový den. Heřmanec má v grafu náhlé oteplení časně ráno a krátkodobě. Ta inverze se prostě drží. Na Sněžce už je samozřejmě teplota nad nulou, ale. 4. ledna se na Sněžce objevil Arktický den, tuto zimu zatím jediný. Tam kde dnes celý den mrzlo, to asi jen tak ledovka neroztaje.

# 07.01.2025, 04:46

Hledím na teploměr a ono +8. Tolik nebývá ani v květnu. Pěkný profuk. Sníh v Beskydech zmizí do 800 m.

1
# 07.01.2025, 09:55

Tady to profouklo okolo půlnoci, konečně zmizla ta otravná mlha. Aktuálně skoro +5°C stále souvislá pokrývka sněholedu. Na Šumavě už začalo sněžit a tady pokapávat.

# 07.01.2025, 10:02

už se to tu začíná profukovat a led na cestách začne postupně povolovat. dalo si to celkem na čas, ve čtvrtek v noci možné další srážky

# 07.01.2025, 11:28

Tak zítra to vypadá opět na pár cm nového sněhu na pár hodin a pak oteplení..
Zajímavou situaci tam má GFS z pátku na sobotu, TN (brázdu nižšího tlaku vzduchu) nad Bavorskem a Alpami a celkem pěkné sněžení v jižní části ČR.. Posléze TV s nějakými mrazíky a denní teploty kolem nuly..Tedy napadlý sníh by mohl pak pár dní vydržet.
Ale je v tom úplně sám, ostatní modely tam nemají nic..

GFS sobota 4.00h
ICON sobota 4.00h
# 07.01.2025, 11:29

No tady to vypadá na sněžení už zítra jak psal Francois, takže uvidíme co z toho bude. Nový ICON z 06Z maluje vše od sněžení po přechodné mrznoucí srážky a teploty na 0.

Jinak aktuálně venku 1,1°C a hezky prší.

183
# 07.01.2025, 12:00

Francois
Vypadá to krásně,v půlnočním výstupu to měl Gfs ještě víc severneji že by sněžilo i tady ale je v tom sám. Tady je porovnání aktuálního výstupu Gfs a Iconu na sobotní ráno.

Icon
Gfs
1
# 07.01.2025, 12:03

Tady teď vánice (ledové krupky) Velká paráda, bylo to hodně rychlé. během minuty jsem měl zamrzlé střešní okno. Teplota během přeháňky spadla přibližně o 3.5°C

# 07.01.2025, 12:51

kuba
Trochu mě mate tak velký rozdíl v predikci GFS a ostatních..
Je to na čtyři dny dopředu a rozdíl v poloze toho rozhraní tam je obrovský ..

Pro přidání příspěvku do diskuse se prosím přihlaste.