MostMost Pravda,než se napsal příspěvek,tak už bylo o stupeň víc.Tady ale ráno “jen” lehce přes -4, teď je naopak lehce pod +4,ale vítr tu pocitovku trochu sráží.
U nás bude dobrej guláš zejména zítra, jak předpovídá ČHMÚ...
Oblačno až zataženo, zpočátku místy mrznoucí mlhy a místy ještě i polojasno. Během odpoledne a večera od severozápadu na většině území déšť, zpočátku jen v nejvyšších polohách, později večer ve všech polohách i srážky smíšené nebo sněhové, na jihu kraje srážky méně četné. V noci na pátek od severozápadu ustávání srážek. Nejvyšší odpolední teploty 3 až 6 °C, na Brněnsku místy kolem 1 °C, na západě Znojemska místy kolem 7 °C.
Tady občas nějaká ta vločka taky spadne, ale tak jedna za 5-10 sekund, takže nová sněhová pokrývka nepřibývá. Bílo sice je, ale spíše díky té námraze, jinak je jen tenký nesouvislý poprašek. Vypadá to ovšem na druhý ledový den po sobě, aktuálně máme -1,6 °C.
Tak zítra tradice jih Vysočina východ sněžení a západ déšť, hezky kvůli načasování. A pozítří loterie jestli se ta lajna nerozbije o KH. Docela beznadějný.
ludvicek Je to pohoda. Dneska -3°C, mlha aktuálně houstne. Zítra to maximum k 1°C, takže taková pohodinda. Večer dorazí fronta, ale spíše pár vloček, či kapek deště a bude to fajn. V neděli zajímavá fronta, která bude hodně o ledovce a navíc se díky ní natáhne inverze, takže pak v pondělí nad 0°C neochotně. Jo vždyť je to vlastně fajnové, prostě lednová pohodinda. Pravda, že už se těším na léto.
Ještě ke včerejšku (31.12.), nakonec ještě trošku přibyla hodnota stanic s ledovým dnem, 113 stanic z 275. Zajímavostí je ale včerejšek ještě v jedné věci, a to že byl ledový den na všech stanicích v jednom kraji, a to v Jihomoravském
Já jsem byl odpoledne mimo jiné v Pisárkách a tam leží tak 1-2 cm sněhu. Jinak, tady se vystřídalo občasné sněžení s mrznoucím mrholením a vznikala i slabá ledovka, ale intenzita srážek byla opět jen slabá nebo velmi slabá. Zde máme jen ten nesouvislý poprašek.
Nám zatím ještě krásně svítí ale je už víc oblačnosti a teplota spadla na -4,8 a ještě teď je -2,4 Ta teplotní mapa je bomba Srážek ve výhledu do poloviny příštího týdne moc nemám, něco málo možná napadne a zase roztaje. Ztráta slunce mně bude bolet, zatím tu zimu nesu statečně.
ludvicek No mně to maluje dneska maximum někdo do +1°C, ale vzápětí hned sněžení a teplota šup pod 0°C. Spíše mě zajímá jak se rychle oteplí v neděli. Tam to vypadá na ledovkovou nepohodu.
palma Ten déšť je drobný a hustý a měl by vydržet defakto až do večera, pokud nepočítám postupně sněhové vločky od určité nadmořské výšky. Aladin dává pro střední Čechy 6-10 mm srážek, to je celkem dost. Zítra večer ještě sněhové přeháňky, možná i silnější.