Přejít na hlavní obsah
AKTUALITA: Převážně zataženo a místy slabé sněžení nebo déšť, zprvu i mrznoucí

Diskuse o počasí Vánoce budou teplotně normální, od středních poloh budou místy sněhobílé

65
# 30.12.2024, 08:02

Tmin -6 :slunce:, není ani oproti včerejšku mlha, ta se stejně brzo rozpustila a bylo zase +3

Tak ten první ledový den padne asi až v lednu, v té zimě 15/16 to bylo až 1.1. letos to bude o pár dní zpožděné, no a srážky v tomto týdnu mně nějak mizí a mizí, akorát to pak skončí ledovkou, ani ten vítr zatím nevypadá na nějaký brutal. Tak snad

# 30.12.2024, 12:35

Tady už od dopoledne svítí sluníčko,ještě jsem se jel podívat nahoru na Liščí vrch,ale v okolí nemocnice mi to přišlo nejhezčí,je tam hezky bílo i na zemi.Nakonec tedy pěkná zimní atmosféra v období svátků,ale u mě dole prdlačka.I to :slunce: mi sem svítí v tyto krátké dny pouze do oběda,pak mu brání stromy a zástavba.

Most
Most
Most
# 30.12.2024, 12:39

asi to tady vydrží taky, teď jsou nejkritičtější hodiny, ale na kopcích by to mohlo ještě být v pohodě a od noci začít znova narůstat trošku. -1,5, stoupá pomaleji zatím, slunce neustále bojuje s mlhou, občas je ve vedení mlha, občas slunce :D

174
# 30.12.2024, 14:50

no Aladin klasicky zas neuhadl teploty.. maximum bylo -2,3C a teď zas trochu klesá.. slunko nemělo žádnou šanci je mlhavo.

# 30.12.2024, 15:03

No předpovědi se víceméně už shodují, že zítra a na Nový rok nás čeká mlhavé a velmi mrazivé počasí. Slunečno vydrželo velmi dlouho, ale zítra a na nový rok to bude s celodenní mlhou a pěkným mrazem, takže třeba se poštěstí a trochu se nám zbělá krajina pod mrazem.

Jinak ani na další dny to nevypadá na teplo, jako z celého týdne maximum 1°C je docela mírné.

# 30.12.2024, 15:20

TomasMost
Krása!

79
# 30.12.2024, 16:23

Aidamko.
Já jsem hodně zvědavý na čtvrtek, Morava bude mít ráno teploty hluboko pod nulou (např. dle Aladina), Čechy až +10°C. A do toho vletí studená fronta.

To u nás bude teplotní horská dráha :)

# 30.12.2024, 16:30

spurdo
Teď koukám na ten Aladinův gradient a teda to by byla pecka. Takhle z -4°C během chvíle na +10°C. :D

65
# 30.12.2024, 16:50

Do konce týdne mám srážky ve výhledu 0,6 mm, tak to zas tady budou dál pokračovat jenom holomrazy. Do půlky příštího týdne taky nic moc, ale to se může lehce změnit, ale asi to bude jen o ledovce, ty děti si letos na boby ještě musí počkat, to samé s ledem, sice už jsem nějaké odvážlivce viděl, jenže to by muselo tady mrznout i přes den a né furt nad nulou, dnes +4 Na ten led se sám těším, to je jediné co mně ze zimy ještě bere

# 30.12.2024, 21:48

Aktuálně venku -4°C a jasno. No dle modelů mělo docházet k tvorbě nízké oblačnosti a mlh už teďka a zatím nic, tak jsem zvědav co do rána.

# 30.12.2024, 22:46

tady moc zima neni, asi to bude kvůli tomu větru, co v posledních hodinách poněkud zesílil, tak klesá hodně sporadicky. mlha taky spíše slabší, podobná minulým dnům. no snad to k těm -4 zase spadne, jako má pan ikon

0
# 30.12.2024, 22:51

Aidamko.
U mě zatím -5,9°C a furt to padá, uvidíme co ráno, dnes ráno taky solidní mlha

# 31.12.2024, 11:51

Tady po skoro týdenním hezkém počasí přišla na Silvestra mlha a nízká oblačnost, že mě to nepřekvapuje. :D Aktuálně máme -2,5 °C a dokonce i trochu poletoval sníh, ale na zemi je jen jinovatka.

EDIT, 15:05 SEČ: Tak nakonec jsme měli maximum -1,9 °C, takže první ledový den této zimy.

Pro přidání příspěvku do diskuse se prosím přihlaste.