no roztrhla se mlha od severu a začalo na chvíli silně sněžit až na poprašek. od jihu tomu slunci furt brání mlha a -3. upřímně se ale nemůžu zbavit domněnky, že to vyvolala elektrárna, protože to jasno jde od severu a nad námi je prakticky jen nebe a jen slabá pokrývka a z toho silně sype
Diskuse o počasí Vánoce budou teplotně normální, od středních poloh budou místy sněhobílé
no na chvíli nám muselo fouknout od severu a ledvice spustily průmyslové sněžení na půl hodiny. na míráku třeba není vůbec nic, ale stačí se podívat do chudeřic a hned je tu poprašek. půl hodiny solidně sypalo, teď ještě poletuje trošku, mlha začíná zase padat dolů a teplota asi úplně moc nebude chtít -2 přesáhnout, takže zatím solidní zimní epizoda
TheRealStormCZE
Tak hlásím také průmyslové sněžení v Motole, je tam krásně bílo, a když sem o cca 1 km vyjel ke mně tak po sněhu ani památky... někdy to průmyslové sněžení bývá dost ohraničené
V Rychnove nad Kneznou taky muselo byt prum snezeni. Je tam poprasek snehu, vsechno obaleny snehem a namrazou. A u nas o 4km jinde nic. Celej den je kolem -3 a mlha
JUGOCV
jugoslávče ale mapku SO2 si poslal tak proč říkáš že ji nemůžeš najít
Tady máš odkazy http://pr-asu.chmi.cz:8080/IskoPollutionMapView/fa...
koukám že hodně míst hlásí průmyslák. jsou na to ideální teploty, stačí být jen ve směru větru od nějakého zdroje vlhkosti
Z Kolína také hlásím průmyslové sněžení, které bylo opět velice lokální. U nás doma ho kvůli absenci komínů apod. nikdy nezažijeme, takže jsem rád že jsem tento jev mohl vidět na vlastní oči.
Jinak pokud se nepletu tak tu zde máme vůbec první ledový den - maximum se pohybovalo kolem -3°C, zítra a v neděli je šance taky, ale bude dost záležet na vývoji inverze.
P.S. Omlouvám se za kvalitu fotek, foceno za jízdy.
Podle kamer slabounce sněží i v Mostě, respektive okolo jezera Most. No musí foukat vítr víc ze severu, Unipetrol musí pouštět víc.
Pro přidání příspěvku do diskuse se prosím přihlaste.