Diskuse o počasí V novém týdnu nás čekají další tropické teploty
Jelikož jsem chtěl na koupalko, dal jsem cestu do Štětí, takže Rce, Předonín, Račice, Štětí. Tam narvano, tak zpátky Bechlín, Libkovice pod Řípem, Kostomlaty, Cítov. TA většinou 26,27, nejvíc 28. A to TA nepodmeruje, naopak, do toho rozpálený asfalt. Prostě 30 z toho nevyzdimu, ikdybych se posral.Tož tak.
TomasMost
Funguje to tady tak, že se v té malé tabulce, s předpovědí pro určité místo, ukazuje teplota z nejbližší amatérské stanice tady na IN, což pro obec Doksany, představuje ten špatně umístěný teploměr v Roudnici. To znamená, dám příklad, budete z Doksan a podíváte se na tu předpověď, kde je i aktuální teplota, tak ta teplota nebude ze stanice ČHMÚ, ale z té amatérské, i když je třeba vzdálenější, než ta ČHMÚ v místě. Rozumíme si?
igor127
No už vidím,že samotné Doksany nemají meteostanici (na mapě IN),ČHMÚ je kousek mimo,chápu,že in-počasí udělá předpověď pro dané místo,jen mi uniká,kde se bere průběžná a nakonec ta maximální teplota,když jí tam nikdo neměří.Třeba v Mostě na IN stanice je,ale jsou tu i jiné stanice,např.v centru jí má Meteocentrum a udává si svoje údaje.
charlie
Je tady dost stanic, jak ČHMÚ, tak na WU, Netatmo, Weathercloud, apod. Takže Tauto už tady má jeden kolega, dokonce i Tasfalt atd. Já samozřejmě neříkám, že to je úplně totální nesmysl, nějaký hodnoty to dává, ale tady se bavíme, trochu o jiném měření teploty, než v autech. Sorry jako
MostMost
Tu změnu za Havraň jsem zaregistroval,muselo to být teď někdy,ale třeba na pomezí Středočeského,Plzeňského,KV a Ústeckého kraje žádná stanice není,pokud tam budu bydlet,budou se na mě tedy vztahovat hodnoty z nejbližší stanice např.Podmokly,které budou třeba o 200m výš a maxima mají skoro jako Doksany.
Lerak2
Ješte jsem si v 18 h po návratu z Citova dal tu práci a zajel jsem do Doksan TA 27st po celou cestu a to jak v Rci tak v Doksanech. A ofiko měřená teplota v 18h v Rci 26,7st, v Doksanech 28,5st. V 17 h tam prý měli 31st. Já vůbec neshazují měřidla Doksan. Jsou to špičkove přístroje za hrozné peníze, ale nemůžu se zbavit pocitu, že letošní léto jim to nějak lítá. 🤷
A tím bych to asi uzavřel, nechci se tu dal ztrapnovat.
charlie
MostMost
TomasMost
Roudnice byla-je stanice na stene ve stinu. Stena je mozna v celo-dennim stinu a proto jsou odpoledni maxima razantne snizena. V noci pak setrvacnost steny teplotu pridava (pravdepodobne jako Klementinum v zacatcich). Roudnice pak byla vyrazena z mapy kvuli chybnym merenim.
Cidlo tam musim byt i digitalni, kdyz data byla na in-pocasi.cz. To bude mozna ten konec dratu. Nicmene i cidlo (byt i s radiacnim stitem) na stene ve stinu muze ukazovat hodnoty vyssi, stena se muze ohrivat z rozptyleneho svetla. Tady to vypada na poradny celo-denni stin a tim padem snizeni odpoledni teploty.
Samozrejme takovato mereni, jak je na fotce jsou zcela spatne.
11509 Doksany jsou profesionalni stanice od CHMI, i kdyz cidlo take muze dodit chybu.
MostMost
Hezká pod pás. To já přece vím, že se teplota takto v Rci měří už 100let. Ale jestli mi TA ukazuje stejnou teplotu v Rci i v Doksanech, a teploměr, který jste teď zesměšnil ukazuje v Rci zcela stejnou teplotu, ale v Doksanech je mimo, tak to nemůžete takto shodit.
Pro přidání příspěvku do diskuse se prosím přihlaste.