Diskuse o počasí V novém týdnu již o poznání chladněji, tropické teploty ale ještě naměříme
igor127
V Hodoníně přímo, podobně to měla i další. Celou noc 10-18 km/h, a to se bavíme o hobby stanicích, které většinou neumí tak dobře měřit, vyšší rychlosti větru. A asi si stále nerozumíme, když někde prakticky nefouká, tak nic nevyvětráš. Ten vítr nad 10 km/h už vyvětrá ale budovy solidně
Lerak2
Na wund je v Hodoníně asi 6 hobby stanic 🤣🤣🤣, proto se ptám kterou, která si ukazuje nižší minimum a stanice kterou má mimo uzavřené plochy domů povodí Moravy ukazovala minimum okolo 20,5....ale rozumíme, ale ten vítr nebyl ani tak silný a vzhledem k tomu když bylo okolo těch 23 tak těžko se může v bytě solidně ochladit (zejména v paneláku). Fén nechladí 🤣🤣 Jinak nevím, proč pořád porovnavas ty hobby stanice, když jejich umístění je totálně mimo (vadí ti poloha Strážnice) ale stanice uprostřed dvora kde z každé strany barák, u zdi dalšího baráku, ty ti nevadí a předkládás je zde 🤣🤣
Lerak2
Ten vítr pěkně barák profoukne,ale ta minima nejsou tak nízká,jako při tom bezvětří,tak to moc vnitřní teplotu nesníží.Teď je taky otázka,zda si to teplo už trochu nešetřit,když bude září.Loni jsem poprvé v životě začal topit až začátkem listopadu,letos to vidím stejně.Frýdlant a Hejnice v Libereckém kraji vždy krásně fénujou,jen mě překvapují zítřejší maxima v H (na in - p 16 stupňů),to bych spíš viděl k 20 ti. Jinak noc na dnešek asi nejteplejší v Bystřici pod Hostýnem na Kroměřížsku (24,9)
igor127
Vztahoval jsem to k větru, ty hobby stanice, a i tak jsem tam psal, že ten vyšší vítr moc neumí. O teplotách byla jen okrajově, že ten fén ovlivňuje hodnotu teploty. Ok nebudu řešit dál, když je vítr, že nejde vyvětrat. Já si myslím, že to při větru jde, naopak u bezvětří moc ne
igor127
Po dálnici je tam co by dup, jinak ale krásně je níže na mapě vidět stanice Jihlava dnešní Tmin. +13°C, ale já naměřil ve stejný čas Tauto +16°C, no jo to je tak když je stanice dole u řeky v mrazovce, o teplotě v Jihlavě nevypovídá vůbec nic, v podstatě 3°C mimo, měří přesně, ale blbé místo neokecáte a výsledek je k ničemu, celá statistika k ničemu, ČHMÚ neviním, prostě nemá místo no, tolik práce s tím a na víte co.
To ochlazení na 22°C a zataženo je velmi příjemné. Kéž by už nepřišly teploty 28°C+, ale to se bohužel nestane. Jihomoravákům nezávidím, ti si od horka snad neodpočinou. Což je dost divný toto psát na konci srpna. To už průměrné teploty klesají a dřív už se na konci srpna běžně vyskytovaly poklesy tmaxy pod 20°C.
Pro přidání příspěvku do diskuse se prosím přihlaste.