V novém týdnu nás čeká vlna veder. Proudit k nám bude tropický vzduch a musíme tak často počítat s teplotami nad 30 °C, zejména na jihu Moravy se v některých dnech mohou dostat i nad 35 °C. Na obloze bude slunečno, ale v odpoledních a večerních hodinách se mohou objevit bouřky.... Více >>
Diskuse o počasí Před námi je nejteplejší týden od začátku roku, objeví se i silné bouřky
Leknín
Tady se též nečeká nic objektivně drastického, prostě léto..
V červnu a hlavně v červenci tu byly už i vyšší maxima, než sem dávají predikce na příští týden..
Já bych naopak trefu pořádné bouřky s vydatnějším deštěm 20mm+(ideálně 30-40mm) uvítal..
Za celé léto se tu větší úhrn najednou zadařil jen jednou, na samém začátku června a od té doby jen cmrndání od 0 do 10mm max..
Voda bude potreba tak jako tak, takze jedine dobre, byt cely tyden 32+ bez deste by bylo spatny.
aladin tam teď na úterý práskl pod karlovy vary 150mm za 3 hodiny. a jako, doteď jsem nevěděl, že má dokonce fialovou barvu na srážky, to vidím poprvý v životě
TheRealStormCZE
Preteceni stupnice, taky jsem to uz pri tvorbe map pri modelovan zazil. Zalezi, co pouzivaji za program, ja jsem pouzival Gnuplot. Kazdopadne 150 mm za 3 hodiny nebo 100 mm za hodinu jsem nikdy taky nevidel, nebo si to nepamatuji. Co se tyce uhrnu na stanicich, tak tam se parkrat 100 mm za hodinu vyskytlo, naposled letos 01.08.2024 Kubova Huť 997 m 144.4 mm 00-24 SELC 144.4 mm a mezi 18-19 SELC 105.6 mm. V cervnu 2022 ke konci byly take extremni srazkove uhrny, i prez 100 mm denne, stanice n Wunderground u Strakonic dokonce zaznamenala prez 200 mm za den (vetsinu za kratkou dobu). To ale neni mozne overit.
Aladin hezky krajní západ a ihned vysočinka a hradec králové. Víc tradičněji už to jít nemohlo po notách minulého roku. Nic tady nebude.
Peter Sedlák 1
přemýšlím, jestli při koukání na tuto zprávu nedostanu slepotu
Do 40km na blesky dobrý protože bouřky mohou být i v noci. O to mi jde. Přímá by byla super. Ale mě je to šumák, prostě říkám že minulý rok to bylo stejný, silné stacionáry na kraji západu a pak někde úplně jinde.
LukasZH
neurčuj mi co je pro mě dobré. Alas přeji vám duo hezký večer.
Marty78
Joo Vimpersko letošní léto bouřkově jede..
Opravdu hodně..
Tady nás od začátku června skoro vše míjí i vedle kolegu Petr11..
Ani normální déšť s úhrnem přes 10mm ..
Jen vždy koukám na ty obludy, co jdou okolo ze Šumavy na Prachaticko , Strakonicko..
Letos se holt nedaří zatím...
no, střih koukám pěkně o ničem i v tu středu, jen lokálně dosáhne 10m/s, aby z toho nakonec nevzešlo jen pár orografických blobů, bude chybět organizace, takže to moc silně teda nevidím, ale počkejme ještě ty 2 dny na modely
Pro přidání příspěvku do diskuse se prosím přihlaste.