V novém týdnu nás v pondělí a v úterý stále čeká mimořádně teplé počasí s letními teplotami. Ve středu se potom výrazně ochladí, ale teploty jen klesnou k normálním hodnotám. V dalších dnech se potom opět bude oteplovat. Celkově bude příští týden teplotně nadprůměrný a srážkově podprůměrný.... Více >>
Diskuse o počasí Ve středu nás čeká výrazné ochlazení, ale potom se zase bude oteplovat
Thundery15
Na pár místech dnes 30 °C je, už o tom píšeme https://www.in-pocasi.cz/clanky/vyznacne/teplota-7...
To ochlazení po 15.4. na modelech furt zůstává. Sice je to daleko, ale před chvílí ukazoval GFS na Ventusky pro 19.4. maxima jenom okolo 4–5 stupňů. S jistotou se tohle uvidí až v týdnu, přece jenom je to nějakejch 9–10 dní. 100% bych ale s nějakým ochlazením po tom příštím víkendu počítal.
ludvicek
Jj, zahájená se blíží..
Chladno mi nevadí..
Hlavně to vypadá nadějně s vodou v Otavě.., že by mohla téct normální (6-10m3/s) a ne 70-80 kubíků, jako skoro každý zahájení ..
Letos mám s mouchou dvakrát namířeno na moravské pstruhovky, na Jihlavu a Svratku..
Jestli bude v předpovědi pro nás na ráno+2, +3, tak bude mráz na tuty..
Ale obávám se, že předpověď bude spíše kolem nuly, což by znamenalo klidně -5°C a sbohem veškerá ovocná úrodo..
U nás je teť 26,8°C krásný letní den,všechno kvete,nádhera,snad nepříjdou už mrazy.
Leknín
Tady taky docela citelný fičák, LD jen těsně nebyl a byl jsem rád za ten saharský prach ve výšce, od zemědělce už mám zprávy z našeho pole, že je popraskaná půda že se do mezer vejde celá dlaň, včera jsem viděl prachový vír na poli, sucho povrchově jako prase, naši přesazovali kde co a taky se to prý nedá uzalejvat, je třeba nutně už aspoň 20mm, teď je to důležité.
Aktuálně velmi teplý večer prakticky po celé ČR. U mne nyní +20,1 C a rozfoukal se vítr. To teplota moc dolů nepůjde ... Aladin maluje min. noční teplotu +17 až +18 C. A ne, to opravdu není léto, nýbrž začátek dubna
PS. kolik už máte slimáků na zahrádce? Já už mraky, každý večer sbírám i 100 a více, sice většinou menších, ale zavčasu. Potvory žerou co můžou ...
Pokud neprijde nejake vetsi ochlazeni na delsi dobu, tak třešně letos budou v kvetnu jak nic.
(Pardubicko)
Jsem si delal pr*el s banánovníka, pritom jsme my napred o 2mesice uz tak
V Kvasinach moc teplo neni, na ro, ze jsme jen o 100m vys, tak tu je i o 3st chladneji.
Na zacatek dubna i tak vedro, dneska bylo 26st nejvic. Ale v nedeli jsem byl na Pardubicku a temeř 30st.
Teda ráno pěkný..+12, ale překvapila mne ta vlhkost vzduchu... orosený okna jak někde v deštnym pralese, musel jsem pustit stěrače a když jsem se rozjel, normálně se to pořád usazovalo na okně, takže stěrače jely.. a když jsem se vrátil domu, tak koukám... a stanice píše vlhkost vzduchu 93% a tak jsem porovnal se stanicí ve městě a ta má 91%.. docela síla teda..
Pro přidání příspěvku do diskuse se prosím přihlaste.