Diskuse o počasí Úvod týdne přinese ochlazení a vítr, v závěru se opět citelně oteplí
Šanci budou mít největší Čechy, dle mého asi v prostoru od Karlových Varů po Tábor. Na Moravu by fronta měla dorazit relativně pozdě a navíc do oblasti s poměrně slušnou stabilitou v atmosféře a nízkou energii, ale SHD se tam snaží vecpat nějakou menší lajnu. Estofex drogy nejede, přesně Tuschy zakreslil to, jak to vidí většina modelů. Nicméně ono se to do zítřka nějak pozmění.
palma
doliny a údolí máte v Čechách jen v Brdech a na Šumavě? To jsou mi novinky... vždyť stačí za frontou výběžek, i nevýrazný, vyjasnění, utišení větru a hned máte -... ty Vaše postřehy kolikrát opravdu stojí za to... samozřejmě, mráz ve 2 metrech už to nyní bude mít čím dál tím těžší, ale přízemních ještě bude vícero... a klidně ve spefických lokalitách - být může... ještě celý měsíc..
jinak v zahradě už kvetou všechny stromy, je to tak o 15-20 dní dříve než bude nějaký ten průměr, ale chybělo mi nějak bzučení.. kde jsou včely?.. Asi nestíhají, nebývá tu zvykem, že by kvetly všechny stromy naráz, kromě meruňky, ta zmrzla již v březnu..
kapr84
Když už se chcete nacpat do něčí polemiky , tak se aspoň obtěžujte podívat se, o čem se bavíme, místní údolí a doliny to v tomto případě opravdu nejsou, pokud jsme se o nich bavili s Kubou, tak mi ukažte kde, bavili jsme se o modelech, a vzhledem k jejich rozlišení pochybuji, že by byla řeč o nějakém údolí..Vaše postřehy v tomto případě jsou poněkud mimo.
kapr84
tady je údolí
Dnes opet nic, a zitra mozna 2-3mm dle ecaka. Fakt bych chtel zazit trvaly nekolikahodinovy dest od vecera do rana, co by dal 20mm. Zde uz jen velke scifi. Fronty proleti nasucho. Se podivejte na radar, cele to pasmo opet zmizelo pred hranicema CR. A ta dalsi vlnka, nevim kolik da a plosne to bude opet smesnych par mm, vic ne...
Koho by zajímalo jak je to s tím saharským prachem, proč je to teď tak časté a jestli za to může klimatická změna:
https://m.vtm.zive.cz/nad-evropu-se-v-zimnim-obdob...
swan1
V Německu mají hlášené i kroupy kolem 1 cm: https://www.facebook.com/photo/?fbid=8418730346391... O SC bych ale nehovořil, nic tomu nenasvědčuje.
Mně překvapilo, že při té situaci napršelo 5 mm, tak nějak výhledy tolik nedávaly a Aldoval sem, že nic nebude
Dubnový průměr srážek už je u nás nějakých 58 mm a máme 28, takže na 5.4. dobrý baví mně to poslední rok sledovat, loni jsem měl krizi z počátku léta se suchem a jen chodil zalívat
Dnes tmin +5 a zatím +17, leze to na 18 pocitově fakt teplo, protože konečně nefoukááá!
Pro přidání příspěvku do diskuse se prosím přihlaste.