Diskuse o počasí Úvod týdne přinese ochlazení a vítr, v závěru se opět citelně oteplí
Tak dnes mělo být 5°C ráno a je 0,3°C,pěkná kosa venku ale na den to snad bude lepší.
No to teplo zatím vypadá přibližně do úterý a pak studená fronta a ochlazení a přechodně ve výšce teplota lehce pod nulou, což by možná hrozil nějaký mrazík při zemi ale ve dvou metrech už snad ne , je to ale ještě týden takže se ochladit nakonec vůbec nemusí. Ale já doufám že už mráz ve dvou metrech nehrozí když je příroda skoro o měsíc napřed.
Vokr
Přesně, cokoliv pod 10 mm moc nereflektuju, ale někteří to nikdy nepochopí, neví co je půdní sucho (pěstitelů úhlavní nepřítel), evapotranspirace větrem, vododržnost půdy, vliv druhu vegetace na hloubku zasakování, pak mají radost i z 2 mm, no já jim to přeji, nevědomost je sladká, až bude 20ka, moje bude o dost větší
Dnes slabounký přízemní mrazík v pro něj příhodných lokalitách, už fakt stačilo.
Yurri
jakoby sorry, ale to jest prostě příroda a základní termodynamický zákony.. ty holt nezměníš, aniž by jsi celý den nosil konvičky po zahradě..
ale myslím si, že takovej deštnej prales by pro tebe mohl být ok.. ikdyž taky nevím jestli přes 2k mm není pro tebe málo
Tady tmin +5, teď je +15 a ono by to byl krásný den, kdyby přestalo už konečně foukat . Už to nemá takové grády jako ten týden v kuse a měli jsme tu i nějaké škody, ale leze to už šíleně na nervy... nárazy ve výhledu stále kolem 50 km/h v sobotu nejklidnější den a znova
Kokos342
Tak je pravda,že když spadne 10mm,tak aspoň já mám zalito,stačí to na promokření půdy do cca 5cm.Ty jednotky mm, navíc v tomhle větrném počasí pro většinu rostlin nic nejsou,přes listy vodu téměř nepřijímají,i když samotné listy obsahují kolem 90% vody,ale z kořenového systému.Pokud spadne v létě každý den 2mm vody,tak je to za měsíc hezká 60ka do tabulek,ale pro rostliny téměř velká 0
TomasMost
Přesně tak, to jsou ti statistici, průměr bude splněn, tak jako že super, samozřejmě že je to v reálu mnohem složitější, doporučuji věřit odborníkům a ne samozvancům co o tom ví kulový:
https://21stoleti.cz/2021/01/13/hydrolog-vaclav-si...
Pro přidání příspěvku do diskuse se prosím přihlaste.