Venku 3°C ale pocitove diky silnemu vetru - 4, takze venku se moct delat neda,kelcsky javornik a hostyn krasne omrzle,o vikendu to vypada na pravy prichod zimy,snad toho snehu napadne co nejvice, jen at nejsou holomrazy,pristi tyden to vypada ze bude mrznou kazdy den i pres den,to uz tu koncem listopadu dlouho nebylo
Diskuse o počasí V novém týdnu teplotní skoky, ve středu a o víkendu k nám pronikne studený vzduch
No, čtu si na netu, a ty titulky ohledně počasí jsou leckdy opravdu výživné.. https://www.msn.com/cs-cz/zpravy/other/rakousko-a-...
No a podle zdejší předpovědi mne tu na Kladně bude během deseti dnů drtit 5 cm sněhu... možná....
Dnes zajímavý den okolo Krkonoš. V 500 m.n.m. mám stále souvisle sníh a na nule. Žacléř kousek ode mne 600 m.n.m. je bez sněhu. Pec pod Sněžkou bez sněhu i včera. Malá Úpa včera zasněžování na plno. A dnes bez sněhu jen fleky pod děly. Přitom Sněžka, Luční bouda a jiné horské lokality mají celodenní mráz. Promíchá se teplota asi až s příchodem fronty.
Výhled vypadá pro hory celkem zajímavě, tam by se už za týden mohlo lyžovat! Pro naši nížinatou oblast to bude ovšem znamenat pravděpodobně jen nepatrné pocukrování. Lepší v Hradci se sněhem by to bylo, kdyby se očekávané frontální rozhraní vytvořilo přímo nad naší oblastí. Obvykle se ale významnější srážky z těchto situací objevují jen jižněji od nás, protože se zpravidla velice rychle dostáváme pod vliv TV.
Srážky jsem pomalinku jdou - jenže to má směr zatím Polsko
obávám se že opravdu budou holomrazy..
jedinej kterej dává nějaký srážky je nový ALADIN a něco málo GFS
nový aladin:
https://www.chmi.cz/files/portal/docs/meteo/ov/ala...
JUGOCV
¨jako já bych se nebál mu věřit. spíš jak intenzivní nakonec závětří bude, to považuju za otázku života a smrti
JUGOCV
Nový icon tam má plošně v úterý mezi 5 až 10 cm a poté nástup silnějších mrazů.Vysunul tu tlakovou níži více na sever. Šance je velká že něco napadne ,klidně to může být hodně, takhle situace s tlakovou níží je vždy nejistá i 24 hodin před a klidně to může překvapit
JUGOCV
Ani ne, vy jste mnohem blíž horám.
Jediné mostecko je daleko takže největší vliv.
To na severu Německa uz je ta fronta? Protože teda zatím hodně velká slabota
Jaká katastrofa?
Nekteri jsou tady opravdu neponaucitelni s tema srazkama,resit kazdy vystup, jednou je to tak proc to najednou zmenily to zase nic nebude atd... Ano nekteri ostrouhani,to je jasne,pokud si nekdo mysli ze nekde v 200 m. n. m. napadne 20cm snehu tak je tak trochu blazen,to by muselo nastat neco vyjmecneho,ale tak nechme se prekvapit ale uz ted si myslim ze budou velke rozdily v republice....
za mne hřeben Krušnejch kalamitka, zavetří nic moc, Krkonoše, Jizerky nášup, Jeseníky hodně, Šumava průměr Bedkydy prdlajz, to je SZ proudění ve větru, léta stejny, do neděle myslim, v tydnu je to otazníček ale zabere zřejmě šumava, bude to ve větru, takže jazyky a potom závěje, kdo jedete do hor čepici sebou ale to ssi i do nizin
toohle proudeni je do nizin poprasek to by chtelo niži ze stredomori..
VHK
Tohle proudění je pro nás naprosto v pohodě. Oblasti blízko hor si přijdou o víkendu na své.
Napadne tady tak nějak normálně, v sobotu ještě nic moc nečekám, neděle bude zajímavější. O žádný zásyp se jednat nebude, ICON teď maluje 8 cm do konce listopadu, ale i toto pro zdejší silničáře a obecní traktorové troly může být kalamitní stav, v poledne bude ještě neprohrnuto a nutnost bylo už dávno zakoupení terénního vozu.
Takový zásyp 20-30 čísel to bude zážitek , kdy tohle přinde se nemůžu fakt dočkat.
Pro přidání příspěvku do diskuse se prosím přihlaste.