swan1 No, navíc tam má dojít k natlačení dalšího tepla, koukám na to v 500hpa, +360hod... pak by to mělo nejdřív okolo +30 pak hup k nějakým +28 +25 a zpět k +30 až +33 asi.. ale.... zavěštil jsem si je to proti tomu, co si myslím o dlouhodobé předpovědi a tohle už dlouhodobé je..ale je to další zajímavá situace.. p.s. ještě jsem kouknul na ten "tryskáč" a ten teda jen tak nějaký chlad nebude chtít pustit..
kuba Tady opět nic, pod rajčaty už je sucho a nezbývá mi opět nic jiného než zalévat, holt minule nebyla větší srážka v kuse než 11 mm, což samozřejmě nevydrží na dlouho i když je chladno.
JUGOCV Povedlo se. SZ Čechy mají plošně přes 10 mm srážek. To se opravdu hodí před větším oteplením ještě takhle nakonec.
palma Severně od Prahy už rostou dost a vypadá to, že už nějaký ten den. Pokud u Vás byly nějaký aspoň relativně větší srážky někdy v 3. dekádě července, tak už je velká šance.
am96 Čechy luxus, tady crcá, že mi sotva kape do sudu, myslím, že nedáme za celý den ani 5 mm.
Přesazuju dýně, které měly být přesazeny před 2 měsíci, ale od českého rekordmana mám slíbený jeho letošní výpěstek, takže dýňovice bude, ale bude to teda operace a la zabíjačka, zajímalo by mě proč je 2x dražší než slivka, asi málo teče.
Jen ať prší, u nás přes víkend žádné velké úhrny nebyly, takže vody není nikdy dost. Jediné co by to chtělo, aby se trochu oteplilo, a ideálně s pravidelnými bouřkami, ale bohužel přírodě člověk neporučí. Teď to vypadá, že v dalších dnech už moc srážek nebude
Negan Kolik od víkendu v Brodu? Čelákovická stanice ukazuje od soboty do teď 35 mm, to jde. Okurky už na vytrhání, rajčata nevím, jestli to dají... Chce to teplo a slunko.
Tak ve finále mám nacrcáno 12,3mm a teď už leze slunce, podle radaru zatím finito, odpoledne se du projít za barák do lesa, to bude vůně prolité země, už se těším..
Yurri Tady zatím nespadly ani 2mm, ale vůbec nevadí po přechozích dnech, kdy lilo a lilo pořád. Naopak parádně to dopadlo na SZ, to je přímo parádní. Já už se těším na pár dní se sluncem a teplem.