Diskuse o počasí Před námi je slunečný týden, teploty se dostanou na letní hodnoty
U nás mělo být 8°C a jsou 3°C,na mrazík to vypadá v neděli.
swan1
Tuším toho pyromana nevypátrali, šel se dobrovolně udat. Ono je otázka času, kdy v takovém počasí zas něco shoří, ikyž naděje svítá v příštím týdnu, ten jeden den situaci ale nezachrání a zas nenaprší tam kde má.
Tady tmin +7 a vnoci se vždy úplně uklidní vítr a dopoledne zas začne hučet, to mám nejradši. Aspoň bude trochu teplejc. Zajímavá je ta vlhkost jak zmiňoval kapr, tady teď 60%, včera byla nejmíň ke 40%
Dnešní ranní minimum +10°C, ale statisticky je to nesmysl, v podstatě kdybych měl vyhodnocovat řadu čísel, tak bych těch +10 vyloučil jako odlehlý výsledek. Celou noc bylo jinak +15°C. Tohle je typický příklad, kdy jedno číslo naprosto nevystihuje průběh noční teploty. Mělo by se to integrovat a spíš počítat plochu pod křivkou. No posuďte sami....
ludvicek
Proč by hodnota Tmin měla vystihovat průběh noční teploty?
Minimum je minimum, jen bod v grafu, okamžik..Nic víc, nic míň..
Průběh noční teploty vyjadřuje graf, u mě třeba to od půlnoci plynule klesalo z +6 o půlnoci až k +1 ráno v 5.30h..
U vás to celou noc drželo na +15 a pak to ráno v mžiku slezlo o 5°C..?? Ale to snad nee..
Můžete nám sem hodit ten graf?
igor127
Ten tam ale byl dán až dodatečně, i s dovětkem..ne?
Páč jestli tam byl, tak sem totální slepota
Divně rozkolísané, menší pokles už před půlnocí, pak nahoru zase, ten ranní propad cca hodinu trval..
Fakt zvláštní..
Ale nic to nemění na tom, že noční - ranní minimum, není průběh noční teploty, ale jen minimum...
Už zas fučí , ráno taký klid jako ten GFS tam zas něco cpe za 10 dní, ten má otočky až je mně z toho blivno Budu toho muset nechat, poslední dobou to moc sleduju a v práci venku su furt z toho nervózní, teď zas dali déšť na pondělí, tak kua kdy, úterý, středa nebo jak bude chcát?!
všichni si furt stěžují na vítr, přitom to je jediný příjemný ochlazování na tom pražícím slunci. ano, občas je už nepříjemný a zanáší prach do očí, na chladnějsích místech ve stínu může být až moc chladný, ale jinak spokojenost
Veškeré srážky z výhledů vymazány to je zase nadělení. Vzhledem k tomu, že zítra začíná červen tak je to rozložení srážek v Evropě hodně nezvyklé. V jižní polovině prší dost a ještě několik dní pršet bude. A v severní polovině Evropy skoro nic (kromě krajního S a SV). Obvykle počátkem června už bývá to rozložení srážek opačné a ve Středomoří již začíná suchá sezóna. Na jednu stranu jim vodu přeji a hlavně Španělsko bylo extrémně vyprahlé, takže závěr května a začátkem června tam trochu zmírní riziko požárů v létě.
Na druhou stranu u nás to riziko požárů je už nyní docela vysoké a nechci vidět jaké bude za další týden beze srážek a s každodenním sluncem. Teplotně jsem spokojený a přes den je fakt příjemně. Opálený už jsem taky slušně díky častému pobytu venku, ale chce to dávkovat postupně a nikoliv hned vlézt na celý den na slunce. Každopádně to sucho už začne být velký problém hlavně v Čechách...
kuba
To smaže do pár hodin Nechápu že v roce 2023 nejsou modely schopné předpovědět počasí na týden dopředu. Jak má pak člověk cokoliv plánovat...
Situace nad Evropou je celkem podobná poslední dny a bude pokračovat dál. Zatímco ve střední Evropě vůbec neprší, tak ve všech státech jižní Evropy se vyskytují pravidelně bouřky, které jsou poměrně četné i silné. Ve Španělsku se sucho určitě již zlepšilo a zlepší dál. Příroda to nakonec nějak dožene...
V Česku to vypadá na prohlubování sucha, ale teprve začne meteorologické léto, takže kdo ví, jak to bude za pár měsíců... Časem nějaké ty bouřky a srážky dorazí a třeba půjde po období sucha o něco většího, delšího nebo taky ne...
Pro přidání příspěvku do diskuse se prosím přihlaste.