Dnes ráno hustá mlha jak v listopadu, tmin +7,5, už teď slunko trochu prosvítá..a začít pršet by tu mělo zhruba od 13:00. Do té doby by to mohlo vylézt aspoň na 17, pak se můžem těšit až na víkend, doufám že těch 20 bude, akorát tam smrdí nějaká přeháňková činnost a dokonce možnost bouřky...
už se těším na případnou konvekci za týden po tom oteplení, čhmú tam docela jede a třeba počasí bude přát a bude možnost přivýdělku studentského života
TheRealStormCZE Já se radši na nic netěším, to oteplení může vydržet jen pár dní a třeba GFS tam má už od středy ochlazení 15-20 a na víkend max jen +14.. je to daleko a ještě nezačlo lejt a brutal ochlazení, ale nedivil bych se, kdyby v tomo pojebaném jaru to teplo moc nevydrželo
No na víkend se pro nás teploty každou aktualizací lehce zvyšují, tak paráda. Zatím to vypadá, že padne i první letní den, možná jich bude více. Konečně.
Jinak dneska ráno zatím překvapivě i se sluncem, paráda.
Jirke85 Nedělejte, že nevíte, že jsem mluvil o výhledech modelů. Před pár dny to podle některých vypadalo na docela slušenou zálivku, nyní to vypadá, že zde vůbec nic nespadne.
Nevypadá to dobře se suchem. Včera konečně po dlouhé době a řadě dní s teplotami kolem 18°C spadly ušmudlané 3 mm, takže jsme momentálně v kategorii mírné sucho (město Louny má dokonce výrazné sucho). No a teď už zase nemá pršet vůbec kam se oko podívá a teploty porostou a vysušující ještě přibude, krom zítra a pozítří s 15°C a oblačnem.
Prijde mi ze to pasmo prijde o neco drive nez modely pocitaji,od j-jv uz to zacina najizdet,modely mi tu ukazuji do zitrejsiho vecera neco kolem 40mm,to uz by mohlo zacit delat problemy jelikos tu vcera spadlo 25mm...jak to vidite?
U nás v neděli 15 mm, jestli přibude dalších 30 mm, tak to bude naprosto v pohodě, samozřejmě při 50 mm by už ta odezva na toky byla, ale asi tak podobně jako v půlce dubna.
Počasí zdolá velký kopec. Asi už roztají ty poslední trošky sněhu nahoře v Krkonoších. Dále ve výhledu je vidět pokles a zvyšování nejistoty, takže teplá vlna nemusí být dlouhá, ale teploty přes +25°C už jsou (prakticky) jisté a odpovídá to létu, ne květnu.
JV vítr bude během teplých dní asi poměrně foukat. Výpar bude přechodně velký. Štvát to může akorát SZ region, východ bude zavodněný dost.
kapr84 Myslel jsem to ironicky,samozrejme to nikomu nepreju, jen jsem poukazoval na to ze jste tady v patek nadaval jak z toho nic nebude ze bude sucho atd.. a najednou tady davate prispevky otom kolik vody ma spadnout a jaky to nebude masakr... ??