Diskuse o počasí Od středy musíme počítat se srážkami, zprvu hlavně na západě
No z výhledů nadšený nejsem. Sice teplo dorazí už příští víkend, ale štve mě ten srážkový boom co se tady má konat. Zní to absurdně, ale srážek je tu až až. Vody více už netřeba, protože ta je potřeba v trochu jiných oblastech např. na SZ. Tady bych naopak bral týden jen se sluncem.
Je nějaká výstraha na čtvrteční ráno před mrazíky? Už mám venku rajčata a réva má lístky,to abych zase všechno zakryl netkankou.
Kdyby tahle TN ze středomoří byla v zimě, tutově půjde nejobvyklejší dráhou a to přes Maďarsko. Ale co se týká deště, tak zasáhne opět i nás. Srážky jsou potřeba, JM je na průměru (ale tohle nás nesmí uspokojit) a nějaké srážky navíc neuškodí, jediné co je problém, jsou teploty - ten neustálý chlad, žádné stabilnější teplé období, vítr to je prostě na tuhle dobu už moc dlouhé - ono i včerejší výstupy vypadaly lépe na příští týden, ale teploty jsou už zase jen osekané. Tak uvidíme, TN je ještě daleko, a třeba naprší taky jen pár mm. Ale je zajímavé sledovat, že loni první polovina roku extrémně suchá, rok před tím průměrná a letos opět průměrná...
Negan
Očekávat se nic jinýho nedá. Bohužel i pro tuto situaci se musíme spolehnout na nějakou náhodnou přeháňku a vysoké šance nejsou. No co už.
Na výhled tady je strašný dívat, když má všude jinde spadnout 30mm+.
Co to je, já čekal, že to zmizí a ona asi bude opravdu slušná zálivka , ICON dal pro Jižní Moravu 100 mm.
A v pondělí se někde zamíchají i bouřky, tak to jsem zvědavý.
Ten SZ je pěkně ustřižený...
Tady vidíte rozdíl mezi jednotlivými modely, icon to má třeba dost výhodněji a pro jih má jen 30 mm a gfs až ke 100, aladin teď naopak i tu dnešní níži dal více do Čech, je to fakt hodně nejisté a nakonec nejvíce může spadnout úplně jinde než to teď mají modely.
Tady před chvílí začalo prskat a těch +12 bylo zřejmě maximum a jdeme dolů, je příliš chladno na nějaké vydatné srážky, až teprve 2. vlna bude následovat po přechodném oteplení, ta by mohla být už lepší, v součtu to vypadá na úhrny kolem 50 mm, což už by bylo dostatečné, je dobré že to nebude naráz z bouřky, jen doufám, že pak zase nebude měsíční pauza, když je 15, tak se to dá zvládnout, ale když pak bude tepleji k 25 i výš, tak už by to byl průšvih, buď fakt velké měsíční sucho nebo povodně, mám rád zlatou střední cestu, častější bouřky při mírně teplejším chodu, ale nic dramatického, žádné kroupy vichry nic.
Pro přidání příspěvku do diskuse se prosím přihlaste.