Diskuse o počasí V příštím týdnu pomalý návrat k normálu, vyšší teploty až v závěru týdne
LadaBlatna
Už je zase 11 - to byl nějaký výstřelek. Uvidíme, zda se dnes z této teploty vůbec významněji pohnem. Čhmú dává pro JM max. 14-17 (edit.: už to o stupeň stáhli). Zatím se to spíš drží okolo těch dnešních nočních minim...
----------------------------------------------------------
Mimochodem, nemůže být tento chladný duben ještě následkem (sice už končící, resp., ukončené) události La Nina? Vzhledem k velmi zvlněnému tryskovému proudění.
Yurri
No v neděli bylo kolem 14 a svítilo i slunce takže teploučko bylo, naštěstí konečně nefoukalo. Včera sice foukalo, ale už je to jen na mikinu, bylo zase 14 a dnes už ted je 14 a polojasno .. za mě super počasí... zítra ochlazení a déšť a pak už teplo a pěkně snad až do neděle
kuba
To je snad blbost, snad se to opět oteplí na konci toho výhledu
Tohle bych opravdu už nepřežil.
Zdá se, že těch 17 dnes opravdu dáme. Teď už to vylezlo celkem nad 16 (nějakých 16,4) a postupně se vyjasňuje.
Také jsem si všimla, že v tom příštím týdnu modely docela tápají. Ochlazení s deštěm a bez mrazu by nebylo až tak hrozné. Hlavně aby se to moc neprotáhlo (a nemrzlo!).
K nám už dorazily vlaštovičky,tak co tady zmatkujete, koukejte ty predikce řádně upravit.
U mě taky výhled oteplil,středa a črvrtek dokonce raní teploty dva nad nulou,to by bylo pěkné,jen aby to vydrželo a nebude žádný problém,všechno je v květu.
Tady dnes napršelo více než za epizodu v minulém týdnu, zatím 7 mm. Duben se zvolna přibližuje zdejšímu průměru, zatím je na cca 35 mm.
Letos zde nadprůměrný jen leden, únor a hlavně březen výrazně pod průměrem. Takže mapka zde sice ukazuje průměr ale pro současné vlahove poměry nemá vypovídající hodnotu. Důležitý je hlavně březen a výška sněhové pokrývky a obojí zde bylo pod průměrem.
MostMost
možná to je fakt rozdílem jen pár kilometrů, ale odsuď a směr na teplice a východ se stromy topí v kalužích jakože už třeba 2 měsíce takhle mokro tu moc nebývá
Ochlazení nastalo už dnes, fujtajbl to je hnus, ráno +9 a teď +5,5
Kdyby aspoň zapršelo, duben stále zde podprůměrný a dnešní 4 mm to nevytrhnou
Zítra to oteplení na 14-16 dle modelů chci fakt vidět, příští týden tam jeden den ráno pod nulou, ale tak výhled se tady mění kolikrát, 4xdenně?
Pro přidání příspěvku do diskuse se prosím přihlaste.