Diskuse o počasí Nový týden začne zimou, sněžit bude i v nížinách
RIP ovocné stromy na Moravě. Dnešní noc byla u vás mimořádně krutá.
V Čechách to bylo o poznání lepší jak tak koukám. U nás Tmin jen půl stupně pod nulou takže pohoda.
Mám obavy z příštího týdne,zatím tady nic nekvete ale broskvoně jsou připravené,je nějaký nový výhled na příští týden?
Aidamko1
JohnBattler
Příští týden to vypadá jak přes kopírák, po víkendu ochlazení a minima kolem -2 či -3°C, tj. opět interval -1 - -5°C a můžeme jen hádat jestli a kde to půjde spíš k těm -5 a kde se udrží ten -1. Každopádně zase to vypadá, že největší úroda z teplomilného ovoce bude u fíků, těm tohle zatím nevadí a zimu přežily naprosto v pohodě. Příroda má zdá se zvláštní smysl pro ironii.
Aidamko1
Nevím jestli klid,bylo tu -2,8 a meruňku máme ještě z 70% zavřenou ale příští týden nám to vynahradí a bude to podobné jako u vás, měli jsme tu mít nejmíň nulu podle inpocasi a modelů a další týden pro nás mají -3 až -4 takže by vlastně mělo být tak -6 a to nepomůže ani postřik.
No, tady už pokukuje slunko, venku +2,8 a na ten příští týden mi to minima už zase stahlo do -1 minima, což by bylo totožné s proběhlými dvěma dny, to by šlo.., akorát už by mohlo přestat furt poprchávat, mokro je všude jak sviňa a během deseti dnů mi to už zase dává nějakých 13 mm.. kdyby to šlo jinudy, kde je sucho, bylo by to prima..
KH zas posiluje srážky a vytváří další takže tady slabě až mírně sněží. Kolem nuly-ráno taky kolem nuly. Nedrží se to
Tak tady noční minimum -7,3°C. Kde něco kvetlo, tak je s tím konec. U mě na zahradě naštěstí zatím nic nevykvetlo, ale meruňky v okolí už občas kvetou. Nejvíc zatím kvetou takové ty špendlíky kolem cest, tak jsem zvědavý jak dopadly. Jsou hodně odolné, ale přeci jen mrzlo déle než 12 hodin v kuse a z toho 6 hodin byla teplota pod -5°C. Což je docela extrém, mimochodem je to pro dnešek rekord za období minimálně 50 let, původní rekord byl -4°C. Jinak tu ale umí být podobné mrazy i v dubnu.
skupsw24
Jak píše spurdo, řekl bych, že u vás vegetační období ještě nezačalo.
teplice taky slabé sněžení, nesouvislá pokrývka, hlavně nafoukaná u objektů, ráno možná pod nulou bylo, ale v 7 to šlo nad
U nás dnešní minimum -4.3°C, teď spadlo pár kapek. Koukal jsem, že na čtvrtek a na pátek by mohla být šance na nějaké bouřky.
To ochlazení na příští týden se docela pěkně zmírnilo.
Pro přidání příspěvku do diskuse se prosím přihlaste.