Diskuse o počasí Nový týden začne zimou, sněžit bude i v nížinách
Aidamko1
My něco dostali tak se fakt teď nebojíme. Na řadě jste teď vy.
Jinak už se to tvoří, cumuly to zandavaji nahoru a chumelí s větrem. KH ty přeháňky bude částečně ničit.
kuba
Přesně tak,meruňkám to nepomůže,malou šanci mají broskvoně,třeba se to ještě nějak stočí,uvidíme.
kuba
Áale funguje až do -5, nej mrazy určitě se srážkami nebudou, u nás rozhodně ne, vždycky až při vyjasnění, postřik večer před mrazem, zaúkoloval jsem otce důchodce, když to nevyjde, tak jste to postříkal blbě nebo bylo pod -5?.
https://www.vseprorostliny.cz/diskuzni-forum/choro...
Yurri
Já to stříkal minulý rok a bylo asi -4,5 a zůstalo asi 20 meruněk, ale možná to taky bylo tím že jsem to stříkal večer před ranním mrazem a píše se že to chce 1-2 dny před. Zítra a ve středu ráno se to obejde bez postřiku, je otevřeno tak 20% květů a Více jak-2 tu nečekám když mají být sněhové přeháňky a ve středu ráno už se tu na západě bude oteplovat a hlavně bude oblačnost, ale na ten příští týden to asi zkusím postříkat
Začíná to pomalu chytat lepší grády. Letí to výš a v Německu občas blesky. To do večera stihne. Za přeháňkami jasno nachvíli a pak přijde další s cumuly vepředu které jedou nahoru.
Bouřky tu nebudou, to snad zas jen u větrníčků, ale mohlo by to být zajímavý.
kuba
Nejlepší i den před a ještě večer před, pro jistotu, trpí to dost na ty bakteriózy, mělo to i spálu, ale jak je to naroubované na planou podnož, tak se drží, po odkvětu postřik přípravkem Belanty a nazdar, to je snad jediná trochu chemie na ten mráz co kupuju (měď).
Jinak na vítr jsme ale machři, tady nejbližší Kuchařovice už mají nárazy přes 80 km/h, jako kdyby žádné srážky nebyly, holá pole díky slunci a větru suchá, předpověď je příšerná, jen desetiny mm, nad 3 mm nikde nic.
MostMost
Na mých dvou videích je vidět proč. Těsné obcházení a nebo rozpad. Bohužel nemáme štěstí teď. Toho 9-10.4. 2022 to bylo lepší. Reálné přeháňky s takovou intenzitou už přijíždějí. V noci to bude jet dál, ale opět míň.
Tak jsme to pocasicko naštvali a posila sem pěkného bubáka
Pro přidání příspěvku do diskuse se prosím přihlaste.