ludvicek
No já doufám, že se to ochlazení po víkendu ještě nějak zmírní..i na tom našem palouku..
Už jsou tu vlaštovky a ty by byly v té zimě i hlady.
Jinak, tady je na dnešek ,,plán,, 5mm za celý den, ten už je ale od půlnoci do teď splněn.
Prší dál, už to brzy přejde ve sníh, teplota letí dolů, aktuálně+3°C..
Diskuse o počasí Nový týden začne zimou, sněžit bude i v nížinách
Výhled nevypadá dobře. Pro Brno to dává i další týden pěknou kosu a hlavně minimu srážek v desetinkách (až na čtvrtek, ale to se psalo i o sobotě). Vypadá to na jaro typické pro poslední tři roky. Tedy snad to chladno a sucho jako poslední dva-tři roky letos fakt nebude.
U nás sněží asi půl hodiny a do toho fouká silný vítr,chladno 1,6C.
Ty srážky jdou ultra pomalu u nás se ochlazuje, ale ještě nic nespadlo, na Pardubicku už sněží a je tam chladněji než u nás.
Tady žádný sníh. Trošku naprselo a je zataženo, za KH už jasno. V Německu už se to tvoří tak uvidíme večer. Ráno to hodně foukalo, kolem 50km/h nárazy. Teď už to je mírný
Tak už vše roztálo, od včerejška celkem 9.2 mm a za březen zatím v součtu 35.3mm, což je teda nadprůměr.. sejří mne ten příští týden, zatím se tam u nás objevuje až -3, takže na zahradě zase budu krytovat a něco, co už jsem dal ven, zse pujde dovnitř.. tento způsob jara zdá se mi poněkud nešťastný... jinak mám dojem, že to teď s těma předpověďma, modelum vychází docela gut..Na druhou stranu jsme na tom oproti třeba Španělsku, podstatně lépe, koukal jsem teď na ČT24.. a na jihu a ve středu Španělska letos ani nesejí a ani nesklidí, a už tam byly rekordní vedra, ukazovali, že ani mše a hromadná modlení srážky nepřinesli.... prý se radši odstěhují jinam do Evropy, takže zase stěhování národů..
co se vody týče, tak březen skončí srážkově čechy dosti nadprůměrný, morava podprůměrný, hlavně jižní. aby to vydrželo nějakou dobu takhle u nás, pamatujeme loni situaci. přes den a hlavně v noci je šance na nějaké sypanice, takže by tu mohlo být taky bílé ráno.
Pro přidání příspěvku do diskuse se prosím přihlaste.