2 přeháňky a tak 3cm sněhu, ta první přeháňka byla teda enormní, žlutá odrazivost, takový sněžení jsem dlouho neviděl.
Nad 500m napadlo kolem 5cm.
Já tomu GFS naopak celkem věřím, aspoň u nás teda. Furt něco padá a od středy se to rozjede teprve.
Mobil nezachytí všechno, takze reálně to byl pořádnej mazec.
Diskuse o počasí V novém týdnu často srážky, budou sněhové i dešťové
John Deere
Ono sice pořád něco padá to jo. Mě dneska venku taky chytly asi 4 přeháňky. Ale reálně vody padá minimum - na 90-95% území za posledních 24h do 1mm. Viz:
https://hydro.chmi.cz/hpps/srazky.php
Gfs téměř určitě nevyjde a srážek bude výrazně méně teda hlavně v oblastech ve srážkovém stínu. Gfs to absolutně neumí zohlednit.
Teď sleduji Ventusky každý den a už po několikáté tam mám nárazy v sobotu přes 75 km/h… Kdyby to vyšlo tak to by byla pěkná mela
ludvicek
No to vám pěkně děkuji za tolik sněhu I já už vyhlížím jaro a těším až vše rozkvete a bude teplo, ale u nás musí být člověk realista - zima u nás může být ještě dlouho. Poslední roky a asi nejen u nás mívá zima pozdější nástup, ale o to déle trvá.
Ten váš komín mě přinutil se podívat kolik sněhu tu nejvíce za rok kdy napadlo a od roku 1961 to bylo v roce 2005 kdy napadlo 497 cm sněhu - to by ale ke komínu nestačilo
Jinak za noc už moc nenasněžilo, takže za včerejšek 8 cm nového sněhu a na zemi leží 10 cm. Na to, že nyní by mělo být sněhu nejvíce z celé zimy tak bída...
Aldy1977
U nás Březen 0, 1 mm
Jinak větrnná vypadá akorát sobota, teď ve výhledu 86km/h a pak další dny kolem 50. Přes 100 jsem tam nezaznamenal, ale zas tak pořád ten výhled moc často nesleduju. Srážky tak na střídačku, od 2mm do 8, nadprůměr jak prase Pořád těžíme z těch hodů v prosinci a lednu, ale jestli se víc oteplí tak to rychle půjde dopryč. Křivka oteplení to vzala víc nahoru, dokonce už se tam objevilo víc slunce, jenže je to daleko a zas se to překope.
Včera a dnes mrzlo z lehka, kolem -0,5 a teplota už je +5, včera to bylo maximum, mírný vítr stále a víc se to na obloze protrhává.
Jo Aladin vypadá fajn, dává nám sem celkem pěkné srážky, ale na pobyt venku to počasí nebude nic moc
Jinak včera ty přeháňky byly zajímavé, dovolím si sem přidat obrázek včerejšího krupobití, které mě chytlo těsně než jsem došel domů. Docela mě překvapila veliskost těch krupek a přeháňky měly i zajímavou strukturu
Negan
Velmi velké štěstí, znova. Tady jen nějaké sněhové krupky do poledna a pak ende.
Tento týden bude zajímavý. Asi tu buď spadne hodně cm nebo nic se neudrží a nebo ještě líp déšť. Nerozhodný
Lesník
Tak to máme podobnou nádržku, to Vám chválím, já ještě vypustím do zahrady zbytek vody z bazénu, neb mi kocour prorval folii v horní části, takže dalších cca 12 kubíků pujde zjara do země..a ta 16m3 co je v zemi, je plná až po okraj, už není kam vodu dát.., na jaro jsem z tohoto hlediska přichystán docela dobře, navíc příštích 14 dnů tu nemáme dle stávající předpovědi jít pod nulu pomalu ani v noci, tak už pomalu odkrytovávám rostliny a kontroluju jak mi leze letošní sadba, rozšířil jsem záhony...bude i pro širší příbuzenstvo..
Aladin to zase hodil hodně na S to rozhraní, bude to na hraně a při našem štěstí to zase vyhraje ta teplejší varianta
Pro přidání příspěvku do diskuse se prosím přihlaste.