Diskuse o počasí Před námi je větrný a stále nadprůměrně teplý týden
Včera ráno to připomínalo zimu, tmin -3 a do oběda bylo nádherně. Pak se pomalu začal zvedat vítr a přišel déšť-do rána to dalo 5mm a teď jede další vlna. O teplotách ani nemluvím, ráno skoro +9 a výrazná změna v nedohlednu. Aspoň že tu nebude tak fučet jak jinde, zatím je to tuto zimu podezřele jakžtakž v klidu..
Olson11
Jako tu milovnímům zimy doporučují odstěhovat se na sibiř nebo do Finska. Tak Vám doporučuji odstěhovat se například na Kanárské ostrovy. Pak si mužete v klidu pěstovat své plodiny sakra když je zimní období má být zima, když je jarní období tak jaro.
Jinak k tématu V Pardubicích celkem solidně fouká ale i tak je dost znát to teplo. V rámci otužování jsem šel v tričku do práce a přišel jsem si opravdu jako na jaře..
ludvicek
Po pravdě už tu piplačku chci mít za sebou a chci dělat to nejdůležitější, tzn. míchat terra pretový substrát pro melouny+dýně a založit nový kompost z posekané trávy a listí, ani lehký mráz mi v tom nemůže nějak zabránit. Nad Vysočinou se už vyjasňuje a teď do soboty večer 3 teplé dny bez otravné inverze, ta bude úřadovat už v neděli.
Tak máme +10, slunce, pofukuje, jak na konci dubna..no do toho 20.1. to vidím pesimisticky, sice si tam na 19.1. maluje GFS propad níže od severu skrz tlakovou výši... ale teda nevím, na kolik je to reálné, hlavně v takhle dlouhém výhledu, pokud to nebude, pak bude nadále setrvalý stav...
Během noci 11°C, čerstvý vítr. Teď je malinko chladněji a KH vyrábí přeháňky pro nás. Super podzim.
U nás 11.3°C, skoro zataženo, zatím žádná přeháňka. Fičí to pěkně, ale není to zas tak hrozné.
Tohle není zima…
Škoda jen, že tady opět není víc srážek. Za posledních 14 dní zanedbatelné množství. Loňský rok byl tady velmi slabý na srážky, a letošní rok, zatím beze změny. Už jsem myslel, že dneska nic nebude, nakonec teď pozdě večer, pár slabých přeháněk a konečně aspoň půl mm. A ty teploty, dnešní průměrná teplota nad 10°C, vyšší než některé dny ke konci září. V noci kolem 11°C, přes den podobně, večer kolem 10°C a až teď pozdě večer, při přeháňkách, klesla teplota k 8 stupňům.
Pro přidání příspěvku do diskuse se prosím přihlaste.