Zatím dle mého předpokladu, nejvíce srážek Jindřichohradecko a Pelhřimovsko (až 11 mm), stáčí se to na ono Benešovsko, cípek půjde obvyklou trasou na SZ Vysočiny, zbytek Moravy má moc rychlý přechod srážek a je tam tepleji, riziko vysloveně větší JČechy a Vysočina.
Tak tady celou noc střídá déšť se sněhem totálně mokrý sníh, aktuálně +1,5°C.. Kolem druhé byl poprašek, teď už je bílo jen od nějakých 700mnm.. Holt přesně ten 1,5°C dolů tomu chyběl, aby jsme tu měli další pěknou peřinku.. Zatím 6,5mm srážek..., bílo je jen na kopcích kolem vsi...
John Deere Tak, tak.. Říkat přechodu ze středních poloh do vyšších nížina je krapet mimo.. Tady parádní břečka poprašek.. Stále ještě padá déšť se sněhem..
Aktuálně problémy se sněžením v dopravě krom JČ, Vysočiny i na Benešovsku.. Já tu včera psal, že ta výstraha na sníh je šejdrem Krom SZ jsou z toho nakonec vcelku pěkné, plošné srážky..
kuba Zastavilo se to kousek pod Plzní no..ale stejně je na JZ teplo . Centrální pás a Vysočina jsou v chladnější kapse.. Já aktuálně u Příbrami, chumelí, leží tu sníh, sjízdnost špatná.. I tenhle region bez výstrahy
kuba Stejně by jen pršelo, tak je to jedno ne. Tady prší a +3°C, ochladilo se jenom někam na hranici Příbram - Benešov. Kamarád v Lišově u ČB posílal pěknou vrstvičku.
U nás překvapivě jen slabě nad nulou. Meteostanice mi ukazuje od půlnoci 7 mm v dešti, teď už sice sněží, ale po tom dešti je to totální břečka. Do večera bude po sněhu, ale i tak "aspoň něco".