Diskuse o počasí Déšť i sněžení a stále hodně oblačnosti
To teplotní rozhraní je opravdu velmi zajímavé. Docela by mě zajímalo, jaký je ten potenciál plošného silného sněžení nebo poklesu teploty na 0°C v nížinách. Nevíme skoro nic, ani jak se bude to rozhraní pohybovat. Je možný pohyb na sever, na jih a zpátky na sever a zase na jih. Zní to možná jako blbost, ale myslím jakési kolísání. Druhá možnost je přetočení od jih/sever na západ/východ. Hodně to záleží na tlakových útvarech i teplotních poměrech.
skupsw24
Co? Tady +2,5 a vítr jako prase, nárazy přes 10 m/s a nikdo vůbec raději ani nevylejzá, pocitovka pod nulou, rejpalo se mi ale dobře, protože povrchově bylo přeci jen už oschlo, super že nemrzne a luxus že to vydrží až do víkendu, škoda že to nevydrží i ten další týden, vlastně by stačilo nakydat až poslední dekádu v prosinci, nepotřebuju vidět sníh 4 víkendy z 5, já raději to slunce jako minule.
Tady jsem pozoroval ojedinělé slabší nárazy asi 10 m/s. Pěkný vítr.
Tak tohle vypadá zajímavě. Východ hodně srážek. Ve středu čerstvý vítr od západu (vypadá to jako pravý Atlantik, ale je to klam, pouze přechodná záležitost kolem TN.)
Kokos342
Tady už pomůže jenom tenhle odkaz: https://hydro.chmi.cz/hpps/main_rain.php?t=r&m...
Dokud to někde nespadne, tak se nedá určit kde.
Tak jsem zkouknul po pár dnech zase něco trochu jiného. Změna je znát. Ansámbly jsou docela "sjednocený", je to teda pro moje souřadnice. Teplotní rozhraní je krásně vyjádřené teplou vlnou, pak je tam zase pokles a většina křivek se drží dole. O té celkové nejistotě ani nemusím mluvit.
V první mapě je vidět rozdílná odchylka na SZ a JV Evropy s rozhraním cca uprostřed střední Evropy.
Na druhé mapě je docela bizarní rozložení tlakových útvarů nad Evropou a okolím.
Letos je to docela divný... Bůhví co z toho všechno ještě může časem být...
Pro přidání příspěvku do diskuse se prosím přihlaste.