Vysočina a J čechy dostanou pěkný zásyp od určitý výšky přes noc. Taky konečně něco dostanou i hory. Jinak jsem projížděl modely a s tím sněžením/ochlazením za cca týden vesměs počítají, jen se dost liší předpověď srážek. Nejdou mi nahrát více než tři obrázky, tak alespoň takto
Kokos342 Nadmořská výška bude hrát roli, jasné, akorát že třeba Třeboňská i Českobudějovická pánev jsou nížiny..a také tam jsou.. Hele, ČHMÚ ,,do hlavy,, nevidím, ale i v předpovědi mají, že srážky přijdou od JZ, tedy s postupem k SV.. Ale zatím to jde z Bavorska spíše k S...
kuba Pokud se nic nevytvoří v centrálních Alpách, tak to , co se teď tvoří v JZ části Bavorska a na úplném Z Rakouska podle mě půjde více do Z poloviny Čech.. Ale nevím, třeba to ještě změní směr, netuším.. To co je dole u Jadranu naopak utíká už teď k SV a nejspíš zasáhne krajní V ČR a Slovensko..
Nowcast model to vidí takto,nemám s ním žádné zkušenosti ale často se aktualizuje a vidí jen asi 18h dopředu, tak jsem zvědavý jak moc se trefí. Každopádně doufám že to nevyjde, dává sem 15mm a mokřady tu nechceme
Negan Tady je hrozné bahno už teď. Po zítřku to bude marast. Už aby se ochladilo a mrzlo aspoň v noci. davyd U vás si myslím, že bude pršet, stejně jako u nás. Tady jsme moc nízko, vy zase máte moc teplou (nás 6°C).
u nás teplota jede dolů a máme chladněji jak ráno.. vypadá to že se rozpouští oblačnost, takže čekám větší sešup k večeru.. ICON D2 to v novém výstupu posunul na východ.. myslím si, že dnešní situace bude známá až po vysunutí se srážek
Jako to už je fakt moc, měl to být jednoznačně teplý týden do víkendu a teď tam mám výstrahu na další srajdy a čtvrtek mráz jak prase klidně po ránu -5, srážky mám rád ale teď rozhodně ne ve sněhu, stejně to vyžerou Jihočeši a česká část Vysočiny jako vždycky, v brečce dělat nemůžu, modely neví nic, neumí ani 2 dny dopředu, úplně k ničemu, možná tak 2 hodiny, lepší sledovat radar.
Daniel Moudrý Proč myslíte? Mě přijde že se to stáčí k severovýchodu. Já myslím že se to na západ a severozápad nedostane protože to bude tlačit na východ studený vzduch od severozápadu. Tady pro srovnání 3 modely, zajímavý že gfs nemá v místě výstrahy nic, bude to nejisté do poslední chvíle kudy se to vysune, podobné to bude i s tou níží o víkendu, do poslední chvíle nebude jasně kudy půjde a kde kolik nasnezi