Diskuse o počasí V průběhu nového týdne srážky ustanou, počítat musíme s přízemními mrazíky
Dneska konecne krasne slunecno, uz to bylo potreba,rano jsem byl zhlidnout les a puda je festovne promacena,potucky ktere byly v lete takrka vyschle ted najednou krasne šumí?houby jedou o 106...... doufam ze to pres vikend vydrzi,na pristi tyden se tam rysuje docela hodne srazek tak doufam ze to zase cely tyden neproprsi. PS:Rano jsme tu meli jen 4 stupne.
Dnešní noc může být na JM (a nejspíš i leckde jinde na Moravě) opět mrazivá. ČHMÚ udává teploty 2-5°C a místy přízemní mrazíky. Vlastně skoro to stejné, co bylo v noci na dnešek. Včera jsem ukryla větší část paprik, část rajčat, bazalku a jiřiny. Sice nakonec "zbytečně", nicméně to dnes určitě zopakuju.
dneska to taky klesalo pod 5° ale vždycky přes den tu je dost teplo, ale včera při zemi trochu mrzlo a čelní skla aut taky namrzla, pod bořní krásné mlhy, škoda byla by to krásná fotka
No tak tu se taky začal zvedat vítr až teď, víc slunce a teplota už +16.
Zdá se mi, že nějaké teplo:20+ je oddalováno, napřed mělo být poslední týden v září, teď až v říjnu a spíš z toho bude velké kulové. Ale je to daleko, možná se spíš předtím bude hodit založit téma na vydatnější srážky příští týden nebo co z teho vyleze..
Leknín
No, ono je to s tím teplem ošidné, nám tu třeba dneska dávali max. +15 a už jsme na +17, a ty dva stupně do plusu je to tu už asi týden, oproti předpovědi, pravda jsme teplá oblast..a ty +20 to tam soustavně obnovuje, tak třeba to babský léto ještě dorazí.... Já jsem jinak spokojen, dobře se v tom dělá na zahradě apod. a ještě jsem nemusel přitápět, teplota v baráku se ustálila tento týden na +21.. takže dobrý..
Dnes ráno +3, mrazíky neřeším, maxima nepřekračují +15, ale je opět parádně slunečno, ty smrady z topení v každé vesnici jsou už nyní k nevydržení, jsem na to háklivej, sám topím týden, 3 m3 plynu denně včetně ohřevu vody, tzn. na pohodu, v lednu to bylo asi 8 m3 denně, přejdu na dřevo 4 měsíce a zdražení neřeším, konečně vyklidím dřevník+zlepším kondici+od státu dostanu 20 tisíc na energie, tzn. vejdu se s plynem za rok do 1 výplaty stejně jako vždy (výhoda bytu no).
Pro Německou stranu KH už se to chystá, kupí to po celé čáře a už jsou celkem mohutný. Tak jestli se něco vytvoří i tady pod. Rarita by byla bouřka.
Pro přidání příspěvku do diskuse se prosím přihlaste.