Jsme na 70,5 mm, nyní už prší jen zahradnicky s intenzitou okolo 6 mm/h, okolí je ale stále elektricky dost aktivní a občas to uhodí i někam blíže, objevují už se i pozitivní blesky
swan1 Díky. Nikdy jsem to neviděl. Okem to vidět nelze až když jsem si začal hrát s časosběrem vidím to, co normálně nelze. Přišlo mi to zvláštní a každopádně je to velmi efektní. Přirovnal bych to k provozu na dálnici kdy jeden proud jede tam a druhý zase sem.
Aidamko1 Díky, díky, dnes to tu opravdu stojí za to a určitě dosáhneme nejvyššího úhrnu za posledních 5 let. Zároveň tu jde o jednu z elektricky nejaktivnějších bouřek za poslední dobu, frekvence blesků není kdovíjaká, ale blesků v okruhu 3 km bylo za poslední 2 hodiny opravdu hodně. Jsem zvědav, kam až to do rána dotáhneme, teď to zase trochu zesílilo.
Frantis95 Ta Praha teda dneska jede, kdo by to byl čekal, že dáte takový úhrn a ještě si budete pochvalovat bleskovou show.
U nás zatím nic, jen začalo mírně foukat od JV/V a tím se za poslední hodinu zvedla teplota o 1,5 stupně. Ale začíná něco naskakovat okolo Bratislavy, tak třeba něco slabšího charakteru dorazí i k nám.