swan1 Ve Strakonicích to bylo natolik divoký, že se jim zbláznili srážkoměry, 160 mm tam přeci nemohlo spadnout, ani těch 100 mm (co ukazuje stanice připojená sem) mi přijde moc, když všude v okolí mají max. 60 mm.
Mě se líbí, jak vždycky ti prognostici, co tu den předem vykřikujou jak nic nebude, na co je ta zbytečná výstraha , vždyť ani Rakousko nic nemá, a bla, bla, jak je ten nebo ten model úplně k ničemu, když to pak přijde, vyjde to , zmizí z diskuze jako pára nad hrncem.. Poslední dobou je to jak přes kopírák... Tady stále déšť a i výboje zase nějaké jsou.. Blateňák Ty Strakonice budou mít srážkoměry pod okapem.. Je to nesmysl...fake...
Dojde ten koláč do Brna? Otázka, kterou si teď kladu. Mohl by, ale to by upřímně bylo až moc štěstí pro nás, takže klidně ať se to nějak stočí do oblastí, kdy nepršelo a nebouřilo delší dobu. Tady toho bylo až až.
Swan1, Frantis95 a spol Srdečné gratulace k dnešní spršce a bouřkám
Koukl jsem jen tak zběžně na Timelapse a rád bych se zeptal zkušenějších na jednu věc. Co znamená, když nízké mraky jdou jedním směrem (ta bouřka) a ta vrstva nad nimi jde směrem přesně opačným ?
Rarach Může být střih větru nebo též obvyklý jev, výstupné proudění v bouřce nasává vzduch ze svého okolí..Před bouřkou často při zemi proto fouká proti ní...