ota
Ano, za červen zde spadlo 81 mm, což je 80% průměru, ale o pár km dál je to třeba tretina... lituji ty oblasti kde i v červnu spadlo jen pár mm.
Doufám že se nevyplni výhledy na teploty mezi 30-35 stupni, stačí o pět míň. Slováci mě taky s..., ale na ně ani sucho moc nepomáhá.
S tím, že každý den spadne páru mm a efekt žádný, jen škůdci a tráva taky souhlasím. Ideální je plošná zálivka 30 mm ale s tím v létě nelze moc počítat.
Diskuse o počasí Po pondělním ochlazení nás v příštím týdnu čekají nadprůměrné teploty
na nás to ukazuje v sobotu už i 33 a v neděli 36 a jestě i v pondělí 32
Yurri
https://twitter.com/CHMUCHMI/status/15370035672146...
A -sakra Yurri nestrašte! . Třešně jsem se rozhodl nechat pořádně dozrát a plán je česat o víkendu .
Druhá varianta by mohlo být jet je očesat dle situace dříve a třeba by se mohlo podařit spojit příjemné (fotky) s užitečným (materiál na marmeládu)
některý modely říkaj tady i 38° v neděli to snad ne, z teplot sotva na výstrahu rovnou na červenej stupeň
ota
i těch pár dní stačí na to, aby se dům roztekl xd my vždycky dostaneme snad nejvíc z republiky
Rarach
Nechci vám kazit záměry, ale třešňová marmeláda stojí za pendrek, višňová nebo jahodová jsou mnohem lepší, třešně je nejlepší zavařit jako kompot. U nás to teprve začne, ten můj planej myrobalán by byl na marmeládu exclusivní, ale mixnu to s vypeckovanejma švestkama a vypálím a nechám v tom louhovat sušené švestky (další experiment). Dnešní den je parádní, takhle by mohlo být po většinu léta, jen v noci kdyby bylo tak o 10st. víc, tzn. kolem +17+18, ale co už.
TheRealStormCZE
V tomhle je asi výhoda, že jsem na vesnici a hned za domem je pole. Dnes v noci bylo 7,5°C. Díky větraní mám v domě 20, takže 2 až 3 dny veder jsou pohoda. Kdyby to bylo na týden, tak už jsem taky nervózní. Je navíc fakt, že severozápad tentokrát asi bude mít nejvyšší teploty. Tady by to mělo být o něco mírnější.
Yurri
Tak každý máme jiné chutě a jahodová už je hotová, ale ty Vaše experimenty zní skutečně dobře . No tady je do třešní ještě daleko, ale v Polabí to už rané odrůdy mají za sebou a ten zbytek se dal jíst už o víkendu. S teplotami v noci souhlasím. Je zima a na nějaké dlouhé posezení venku to není. Venku dnes skutečně parádně. Dopoledne ještě foukal studený nepříjemný vítr, který pocitovou teplotu dost snižoval, ale nyní je opravdu krásně. A ještě k té předčasné sklizni...Když sklidí vítr věšet se z toho nebudu. Hlavně abych tady byl a mohl třeba sklízet za rok
ota
my jak jsme v údolí tak to tady dneska taky kleslo asi jen na 6 ono opravdu máme tu ve dne strašný horko ale v jasných nocích to klesá hodně hluboko, já si třeba nepamatuju tropickou noc
kuba
Vidím sobotu
kuba
je zobrazena sobota, zmýlil jste si pouze den, ale postupem dní modely opravdu přidávaj do teplot, no polabí a poohří si asi dost užije
akorát že vůbec
Ta Francie na sobotu je opravdu brutální, hlavně GFS.
Pro přidání příspěvku do diskuse se prosím přihlaste.