V noci na zítřek přes naše území začne přecházet studená fronta. Zítra se díky ní i citelně ochladí a denní maxima zůstanou mezi 19 °C až 23 °C (ochladí se tak v průměru o 7 °C). Pocitovou teplotu navíc bude snižovat čerstvý vítr.... Více >>
In-počasí Chtěl bych jen upozornit na drobnou chybku úplně na konci článku. K přiloženému obrázku s odchylkou teplot píšete, že se jedná o úterý ale podle předpovědi tohle odpovídá spíše na pátek nebo na sobotu.
mě to na neděli zatím hlásí 35 tak uvidíme, tady bylo prozatím snad ale vždycky víc, než se očekávalo, už jsem viděl i článek, že vlna veder silně zasáhne jihozápad evropy a právě západ čech asi ovlivní nejvíc a taky budeme mít vedro. uż včera bylo 31 a v předpovědi max 29
čhmú ukazuje 35, in počasí též 35, stále ovšem třeba čekat, navíc, jsme v oblasti snad nejteplejší místo v čr, teplotama co jsem odpozoroval prakticky srovnatelné s doksany, a tu teploty byly tak o stupeň nebo i dva vyšší než se očekávalo.
TheRealStormCZE Tak to se "máte", já tam mám tady na in-počasí ve výhledu tento týden dva letní dny-čtvrtek a neděli. V pátek dokonce jen +19, od pondělka +16 až 19. Holt kopečky..
Ty horka zase nebudou nejspíše tak velké jako se zdálo, už i Ecak má v neděli v průběhu dne ochlazení, možná bude jeden den kolem 30 a pak ochlazení ale 35 stupňů si myslím že nebude ale uvidíme
Děsí mě výhled na téměř nulové srážky na 10 dnů a k tomu teploty skoro pořád mezi 25 až 30. Ty teploty jsou v podstatě ok, ale k tomu tak dlouhé bezesrazkove období. No, snad to bude jinak
Lucina Jasně, jsou to jen výhledy Teď tam prihodili 3 mm. Vždyť ani čtvrtek není jasný, kdy přesně časově bude přecházet fronta a zda budou podmínky pro tvorbu bouřek anebo přejde fronta v utajení a projeví se jen oblačnosti, zesilenim větru a páru kapkami
Lucina Jake konkretne hruzy mate na mysli?Ja tedy nikde nic nevidim ani nectu,naopak vidim prijemnou letni teplotu tak jak to ma v tomhle obdobi byt....
Tak snad není tragédie, že se na tři, čtyři dny trochu ohřejeme, pak se to vrátí někam k průměru, já to vidím, jako normál,.. prostě léto je tady. Nehledě k tomu, že už jsou vyjádření, že v tu neděli večer, nebo odpoledne, by mohly dorazit i bouřky, takže vlastně zajímavá situace zase ..?
Tak v Brně asi o víkendu 30°C lízneme, ale kde jsou ty časy, že v červnu bývaly supertropické dny. Nějakou dobu držely Žabiny i celorepublikový rekord přes 38 stupňů v červnu. Vlastně je dnes docela zima.
Lucina Bouřky v letním období včetně výskytu nebezpečných jevů jsou normální. Možná je vyskyt nebezpečných jevů o něco vyšší, ale je to spíš taky díky pozorností médií, možnosti sledování na netu atd. Předběžná výstraha na čtvrtek je taky normální, ještě uvidíme co z toho bude. Neděste se každého blesku
Aldy1977 Jo jenže já to beru tak,že ty bouřky jsou skoro pořád, skoro pořád výstraha a já chci být venku. V práci sedím 10hodin a chci si to venku užít a né být zavřená doma, protože ZASE bouřka