palma
Mám tu fialovou variantu, už jsme si o ní myslím psali, na marmeládu boží, na kvas jsem nezkoušel, mám to spíš jako větrolam, budu to trochu kácet - stíní malejm jabloním, je to neskutečně odolnej plevel, podrůstá mi to kamennou zídku v naprostém suchu z východu, je to krásný, ale velký jak barák, na spálu netrpí vůbec, mám kousek vedle višeň a meruňky a ty bojují každoročně.
Jinak srážky v út. od SV moc nečekám, jen pár kapek na prach, chladnější vzduchová hmota pak při vyjasnění v noci bude zlobit, ale u mě ani u vás nevěřím na velké škody.
Diskuse o počasí V novém týdnu návrat jara, o Velikonocích ovšem opět ochlazení
Yurri
Aladin to vidí celkem dobře, srážek tak akorát, to šrafování se mi ale nelíbí, ale tak co můžem dělat aspoň bude vláha
Mráz do těch -2 ještě napučené stromy jakžtakž vydrží horší by to bylo kdyby se už květy rozevřely.
Tady dneska bylo -2.2°C naštěstí nejsme taková mrazovka jako Pošumaví
Tak hlásím Velikonoční ochlazení také z Columbusu v Ohiu Dnes sice slunce a 6°C, ale zítra dopoledne nám hlásí 0-2°C a dokonce 7-15cm sněhu
Celkově je ta předpověď na další týden hodně zajímavá, protože zatímco v pondělí/úterý může sněžit, tak od čtvrtka/pátku má být 24-27°C
Do toho dává GFS na dalších 10 dní brutální srážky. Pro náš region dává 150-210mm Vzhledem k tomu, že za duben už máme přes 70mm tak si to radši ani nechci představit, protože aktuálně už je všechno fest rozmáčené.
spurdo
Kombinace všeho. Třeba zítra máme na dopoledne 12-20mm, pak tam je jeden den kdy je za den 100-130mm v celodenním trvalém dešti, pak průběžně přeháňky jednou za 2-3 dny. Nicméně už jsem si zvykl, že tady předpoví přeháňky 3-5mm dohromady za den a pak přijde takových přeháněk 5 co dají každá 3mm a naprší nakonec 3x tolik.
Pro přidání příspěvku do diskuse se prosím přihlaste.