Tak GFS třeba dává ty ranní mrazy od neděle až do středy, ICon jen neděle a pondělí ráno a měla by být pak oblačnost takže bez mrazů tak snad to ty 2 dny nespadne moc hluboko pod nulu ale třeba vyjde že bude nějaká oblačnost i ty 2 dny, uvidime, modely si tím ještě nevím moc rady předpověď se neustále mění na příští týden
Za frontu 0,7mm, takže jinými slovy opět žádná velká sláva. Dneska čekám vše východně od Slavkova, ale mohu se i plést samozřejmě, protože venku se to vcelku výrazně kupí.
Tady spadly ráno 2mm, sice to moc neřeší, ale podle Aladina jsem čekal čistou 0. Takže jsem vlastně spokojený. Teď by to chtělo, aby nás trefila nějaká přeháňka a pak by mohli přijít srážky i v příštím týdnu, tak uvidíme.
Icon a GFS se celkem rozchází stěma ranníma teplota na úterý a i na pondělí celkem, ICon tam má oblačnost a GFS jasno tak jsem zvedevaj jak to dopadne, když by byla nějaká oblačnost bylo by to super a nespadlo by to víc jak na - 2,budem doufat
Jinak v souvislosti s tím řeším fatální chybovost modelů i na pár hodin dopředu. Dnes si výrazně lépe nevede ani Aladin ikdyž nízkou oblačnost tam v posledních výstupech nějak dopočítal ?
No však my jsme od sebe kousek tady taky prd a taky nás to hlavní obešlo. Pěkně čáplo asi na Malé Bystřici a kolem Val.Mezu. Ale jak jsem se díval na radarové odhady srážek tak to ukazovalo kolem 6mm tak že taky žádná hrůza.
Veselo prý měli v Rakousku u Vídně kde byly taky nejsilnější bouřky a udeřil zde blesk do rafinerie OMV. Něxo o tom píše imeteo.sk
Od večera do rána napršelo dalších 7 mm. Asi na delší dobu taková dávka, dál tam jsou jen drobky. Ochladilo se s větrem pořádně a čekají nás ranní mrazy, modely na poslední dekádu dubna nejsou moc teplé, hlavně GFS