Tak jsem to zkouknul... ještě něco venku kape... ale dobrý..6,1mm za tu chvilku, intenzita byla 5,9mm za hodinu..jo a teplota se drží na +8... p.s. - Takže v 22:20 je výsledek 7,5mm, teplota stále na +8..
Při večerním přechodu studené fronty byla na severu pozorována nádherná oblaka typu mammatus. Takto nádherně vypadala v Mostě: https://www.in-pocasi.cz/pocasi-u-vas/foto.php?id=... Na severozápadě Čech na pár místech i zabouřilo. V Plzni a v Praze byl naměřen náraz o síle až 90 km/h.
Dle předpokladů opět o ničem, celý 1 mm, který se dnes odpari. Noční vlna půjde přes Čechy, aspoň tam to zalije. Duben se vyvíjí se suchem hodně špatně.
Aldy1977 Ano. Dnes jetstream a s ním frontu trochu přizvednou Alpy a půjde to víceméně ,, tradičním,, srážkovým pruhem, večer a v noci je tu na JZ šance na solidní zálivku.. Dál ve vnitrozemí se uvidí, zdá to půjde čistý SV, nebo trochu jižnější drahou..Já myslím, že dnes a zitra je šance na vcelku plošnější zálivku.. Vcera večer tu nakonec zapršelo celkem slušně.., 4,5mm.
swan1 Mne potěšila dnešní predikce srážek na dobu budoucí... kdyby to vyšlo alespoň z poloviny, tak to dá 20mm, mít, i ze včerejškem 45mm během 10 dnů by pak byla uplná paráda...( ovšem s tím, že velikonoce by prakticky propršely) jinak aktuálně docela teplo +6,2..a za lesem leze červenej mozol..
palma Jj, výhledy zkrátily vliv TV a luply tam propršené Velikonoce.. No, uvidíme..je to daleko.. Upřímně, pokud tu dnes a zítra spadne to, co je v predikci, tak ten příští víkend, aspoň tady, by ty srážky byly už trochu zbytečný nadstandard, který bych rád přenechal sušším oblastem..
Kolik spadlo tady? Nespadlo nic, takže ze včerejší fronty máme dohromady 0mm. Zatím nám Aladin na dnešek soudí 4mm, ale pravda může být jak víme nakonec úplně někde jinde. No snad tedy pořádně naprší alespoň dneska.