Yurri No ono to oteplení je ještě od pondělí hodně nejisté, ECMWF si už drží nekolik dní od pondělí teplo a na konci výhledu až skoro letní teploty a GFS si zase jede v chladnějších teplotách a ranními mrazy po celý příští týden, já Teda věřím více ECMWF, GFS si to mění jak chce každý výstup
kuba No, já bych GSF tentokrát nezatracoval, dělají to na podkladě Jetstreamu, plus další data, a ta mrcha se má vlnit pořád, čili si myslím, že to houpání tam ještě minimálně do konce druhé dekády dubna bude..A když ne, tak jenom dobře, jen bez těch +20 a výše kdyby to šlo.. p.s. teď jsem se ještě kouknul do 500hpa a je teda pravda, že už to ty propady studeného vzduchu nedává tak hluboké, takže možná vyjde ten ECMF..
ludvicek Jo, teď jsem sledoval předpověď na ČT24... takže říkali, že o velikonocích může být okolo +10 +12... ale také klidně přes +20.. s tím, že nic není jisté a situace je velice proměnlivá.. takže si vyberte co chcete!
palma Taky jsem to slyšel, bude se to každý den ještě měnit, GFS si jede furt v chladných výstupech až do Velikonoc a už se k němu přidává postupně i Icon, ECMWF stále teplý, no jsem zvědavý komu to vyjde
No máme v plánu zahradní guláš párty, tak je asi jasný, komu fandím. Ale klidně může být půl velikonoc kosa a půl velikonoc hic, to je v období klimatické změny klidně možné.
No přeháňky už se ženou na Moravu. Ráno se může objevit i bouřka která je teď v Rakousku. No se srážkami to vypadá pěkně snad nás to neojebe jako minule.
kuba No. Když jsem porovnal výstupy Aladina z 12UTC a 00UTC, tak alespoň posouvání na JV a rozšíření té oblasti s výraznějšími srážkami tam je. Jako pokud by tady spadlo to, co maluje Aladin je k smíchu a bohužel těch horších variant je více.
Aidamko1 Bohužel se zdá že se bude vlna posouvat přes Čechy od jz k ssv, takže výraznější srážky zasáhnou celé Čechy a část západní Moravy a na východ nedojde nic nebo skoro nic - do 2 mm. Snad to bude jinak....