Diskuse o počasí V novém týdnu se výrazně ochladí, vrátí se i sněžení
Dnes přeháňky/bouřky tady. 19°C, 50%, cape 100 až 300, slunce. Uz se těším, už teď se kupí. Večer přejde do cb.
Ještě ráno ukazovala zdejší předpověď přes 10 mm srážek (což by v letošním modu znamenalo monzunové období), po aktualizaci modelů komplet srážky vymazány....Jsem zvědavý, jak to nakonec bude, ale k těm 3,5 mm za březen by to chtělo nějaké osvěžení, ne jenom ve formě ochlazení....
Jak to vidíte zítra se srážkami konkrétně Moravskoslezsky kraj? Možná nějaká přeháňky, ale hlavní déšť přijde až ve středu?
Aldy1977
Díky za odpověď mám menší plány na zítra a vidím, že déšť mi to nezazdi ale středa doufám, že konečně zaprsi
JUGOCV
Nepřijde, zase všechny modely něco dávaly, ale protože to je SZ Čechy tam nic nesmí. Nic není, konvekce failed úplně. Takže zas až v Květnu.
TN budou na jihu, pro nás nekončící sněžení, njn podělaná TV se zase ze severu nasune nad VB. Stlačí ty vznikající TN na jih prostě. Naštěstí se hned bude rozpadávat a nastane pravej atlantik. Možno už s bouřkami. dle Gfsáka
Kokos342
Přijde mi že to vznika východněji kde nemělo. Ale teď se tam fakt začalo hodně kupit, odrazy jsou, něco bude tam. Na bouřky asi furt nic. Počkáme si na květen no.
Tak nejvíc se do toho zatím obouvá GEM, na pondělí ráno (obr.). Doufejme, že jako obvykle půjde jen o modelářskou kuriozitu.
Jinak rozložení tlakových outvarů velmi upomíná na březen 2013, v Lodži z toho tenkrát 24. března vzešlo -21, v Popradu -24.
Pro přidání příspěvku do diskuse se prosím přihlaste.