Diskuse o počasí Před námi je velmi teplý a větrný týden, vítr opět způsobí škody
Čáp83
Já asi vím v čem je problém. Většina diskutujících prostě uznává zimu jen jako pořádnou velkou se sněhem. Akorát něco takového nebývá moc často ani historicky. Veškerá obyčejná ochlazení jsou pak jako nic. Ale fakt je, že nás čekají pořádné mrazíky.
Je to docela v rozporu s osou polární vír - teplo. Něco takového v podstatě nemělo ani nastat.
Today2
Na konci února? Ráno být mráz může, přes den 1°C až 6°C a jen dva dny.
Klasik vliv TV, která se pak poslední únorový den přesune na východ a Atlantik bude řádit znova.. podle Gfs.
Nevím ti, třeba předminulý výstup měl vpád víc východně.
Nevěřím větší zimě.
Today2
To je ale jen vysloveně krátkodobá záležitost, pak celá dekáda v březnu už je jistý návrat jarních teplot dokonce až k +10, v noci snad zase bez mrazů, takže pohoda, čerstvou výsadbu přikreju plachtou a jede se dál, vlastně můžu hrabat listí, se bude už rozpadat pod rukama, pecka, hlavně subjektivně nehodnotit ostatní, to je blbost největší.
Today2
Hmm, kouknul jsem se na nějaké různé modely a předpovědi..kde máte ten pokles o -10℃?
to rozpětí teplot je naprosto v normálu(nadnormálu)
viz můj příspěvek: na dlouhou dobu dopředu momentálně do tepla, místní, či krátkodobá předpověď se pohupuje plus minus pět stupňů nahoru nebo dolů, čili od +10/12 do +5/+6 přes den a od +5/+1 do -1/-5 v noci (v nížině) takže to je prozatím to co víme a vidíme..
To při TV bývá, je jasno, v noci se tak mnohem více ochladí a ráno bude -3°C a přes den to půjde na 4-6°C. Kráso to je zima.. V podstatě to není zima. A sníh nenapadne
Kokos342
njn, arktický vzduch vůbec nikde takže, když bude foukat od S tak to přinese jen mírnější ochlazení.
Today2
Já ti ještě odpovím za mou lokalitu. Nevím jak historicky? Ale za bezmála 40 let co sem na světě tak tu bývalo přes zimu běžně 50 cm sněhu a víc. Na začátku Prosince sme jako kluci nasadili brusle a z rybníka sme slezli na Velikonoce. Posledních 10 let je, ale fakt a to holej, že se to prostě mění jen s mírnými odchylkami do fáze toho kdy u nás děti ani pořádně neumí bruslit protože prostě neví ani jak zamrzlý rybník vypadá pokud teda nejezdí na zimák. Pak máme mít pořádné hokejisty . Bobujou na blátě a to prostě podle mne už není zima co bývala. Zrovna náš kraj je specifický co se týče distribuce srážek oproti zbytku republiky zvlášť. Teplotně to samé. Stále nejchladnější po celí rok. Jenže ono tomu už zas tak pomalu pravda není. Zrovna letošní zimu když vidím kde všude a v jakých nadmořských výškách měli sníh a tady sotva poprašek a výhledy GFS obzvlášť dávali pořád zimu sníh a ono nic, protože to bylo vždy za týden a ejhle za dva tři dny tam už nic nebylo tak se nediv. Až tam bude příští Sobotu to ochlazení o 10 stupňů a víc tak pak se do nich pusť, ale teď seš v tom prostě sám a tak to je.
Pro přidání příspěvku do diskuse se prosím přihlaste.