Přejít na hlavní obsah
AKTUALITA: Slunečno, hlavně na západě Moravy během dne nízká oblačnost

Diskuse o počasí Před námi je velmi teplý a větrný týden, vítr opět způsobí škody

# 20.02.2022, 18:01

Čáp83
Souhlasím, opět jedna z nejteplejších zim, alespon tedy u nás, já jsem ale rád, nemám rád zimu, ale zase otravuje ten :vitr:, ted se uklidnil, ale ze západu se k nám žene další vlna, snad už to po tom zítřku skončí

422
# 20.02.2022, 18:02

Today2
No, jestli je podle vás možno nazvat kydy, když někdo reálně popisuje současnou povětrnostní situaci, pak nechápu, proč to čtete a proč sem vlastně, na tyto stránky chodíte..?
Mimochodem tu nikdo není upnut jen k polárnímu víru, byly tu popisy celkové situace, včetně indexů (propojených se sílou polárního víru) očekávaným rozestavením TÚ, a to vše, plus další podmínky, dohromady pak dává náhled na vývoj počasí, tak s tím prostě meteorologie pracuje. Jestli chcete ještě jiný náhled doporučuji astrologický web, ten by Vám mohl vyhovovat..

15
# 20.02.2022, 18:08

Čáp83
Mě jde o ten princip, že někteří jedou v jedné ose, opakují stejné fráze apod. Myslím, že z hlediska kvality je to špatné.

Pořád se opakují určitá tvrzení, která v podstatě umožňují jenom 1 možnost budoucího vývoje a ostatní vylučují. To je samozřejmě špatně. Aidamko1 ovšem nikde nenapíše nic ohledně velké nejistoty předpovědi na měsíc dopředu. Místo toho pořád opakuje: polární, vír, teplo atd.

V takovém případě je to matoucí. Mělo by se říct A a B. Ne teplo - ještě větší teplo a mluvit o konci března.

No někteří ty různé meteorologické ukazatele berou prostě moc spásně. Předpověď se změní a vše může být jinak.

173
# 20.02.2022, 18:14

Today2
Pořád se opakují určitá tvrzení, která v podstatě umožňují jenom 1 možnost budoucího vývoje a ostatní vylučují. To je samozřejmě špatně. Aidamko1 ovšem nikde nenapíše nic ohledně velké nejistoty předpovědi na měsíc dopředu. Místo toho pořád opakuje: polární, vír, teplo atd.

EHM:
19.02.2022, 10:32
Naopak když se vortex rozpadl až v březnu, tak tam nic velkého tedy nevidím jako ochlazení na duben, dokonce v roce 2017 se ochlazení v dubnu sice týkalo projevu PV, ale ten se rozpadl také v únoru, ale dlouho podržel silnou TV nad Uralem, takže jen čistě z minulosti a toho co víme, bych letos čekal teplejší březen, ale nemusím se trefit, to samozřejmě.

09.02.2022, 19:45
Není vyloučené, že nějaká kratší zimní epizodka přijde, ale bylo by to spíše jen symbolické.

Prosím nevkládej mi do úst něco, co jsou jen lži. Čti prosím ty příspěvky do konce. Pokud se jedná o můj výhled, tak ho většinově doplňuji frází, že se tak stát nemusí. Pokud se jedná o překlad z cizích zdrojů, tak píši nejčastěji tázací tvar věty, či slovesa znamenalo by to..

7
# 20.02.2022, 18:15

Většina, hlavně Z Evropy je už týden zasahována vichřicemi. Pro mě toto rychlé západní proudění zase znamená relativně klidné počasí. Většinou, alespoň poslední roky, přicházely vichřice hlavně z jihu, před studenou frontou. To znamenalo, že postižená byla zejména V a JV část Moravy a v západní polovině Čech byl klid. Teď, když se proudění otočilo na západní, je zase postižena hlavně západní polovina, kdežto směrem na východ ty větry nejsou většinou tak silné. Zde to zatím na výstrahu tento týden nebylo ani jednou. Většinou jen přechodně více pofukovalo a jen včera, kdy se proudění stočilo více k jihu byl i nějaký silnější náraz. Ale moc dobře vím jak je tohle ufučené počasí nepříjemné

422
# 20.02.2022, 18:19

Today2
Tak si jděte do meteorologického slovníku a najděte si rozdíl mezi místní předpovědí a tendencí počasí třeba.. pak to pochopíte, tendence je na dlouhou dobu dopředu momentálně do tepla, místní, či krátkodobá předpověď se pohupuje plus minus pět stupňů nahoru nebo dolů, čili od +10/12 do +5/+6 přes den a od +5/+1 do -1/-5 v noci (v nížině) takže to je prozatím to co víme a vidíme..a vychází to z toho, o čem se tu setrvale bavíme, vše ostatní je kdyby a až..

15
# 20.02.2022, 18:21

Aidamko1
No jo, ale ten nepoměr. 9 vět je stejných a pak 1 malá odbočka, že možná přijde epizodka. Pořád mi to přijde neobjektivní. Podle mě je to takové střílení, kdy se vyloženě přikláníš k jedné variantě, ovšem velmi přehnaně.

Prostě hodně tvrzení jsou jakási jistá nejistota v tvém podáním. Neber si to špatně, ale tak to dost působí. U dlouhodobých výhledů se hodí to psát jinak, aby bylo jasné, jak moc je to těžko předpovídatelné. V tvém podání je to jako hračka, je to srandovní.

173
# 20.02.2022, 18:24

Today2
Víš co já nesnáším. Typ lidí, který se chová jako největší experti ať už jde o životní styl, lékařství nebo právě počasí, takže pokud ti mé příspěvky vadí, tak se zdrž komentářů, neoznačuj mě v příspěvcích a laskavě mě nech být. Už několik členů místního fóra ti to napsalo, tak prosím mě nech být.

A co fakt nesnáším, tak aby mi někdo radil ohledně psaní a formy příspěvků. To je snad moje věc, ty jsi nějaký guru v tomhle? Možná víš, že mé rozbory a výhledy jsou často kladně hodnoceny. Je mi 16 let, možná by bylo dobré zmínit i fakt, že moc lidí v mém věku neumí psát takové odborné příspěvky, a vzhledem k faktu, že ještě nemám takové znalosti slohu, tak si mohu dovolit psát příspěvky, které nebudou odpovídat kvalitě tvých příspěvků.

A vraťme se k meditu věci, tedy počasí.

# 20.02.2022, 18:25

Today2
Když to psali na únor vyšlo to ? Vám ne .. vy jste schopný několikrát otočit z jednoho extrému do druhého a stejně je to většinou naopak ;) Dle mého píšete vždy jen dle toho co ukáží vyhledy. A obracíte přesně podle nich . Teď je tam nějaké menší ochlazení , spíš tedy jen v noci a už mluvíte o zimě. Stačí si přečíst příspěvky k minule situaci s větrem . Extrém a pak ,z toho nic nebude , pak zase extrém , extrém ? Nic proti , já také jen sledují modely a nebo si počtu zdejší příspěvky , nerozumím tomu , jako někteří zdejší přispěvatelé . Nikdy bych si netroufnul nazývat omezenci někoho , čí příspěvky jsou na úplně jiné úrovni (kvalitou) , než ty vaše . Můj názor .

422
# 20.02.2022, 18:25

Today2
Malý dotaz, co by jste řekl, kdyby Aidamko1, napsal že nepřijde epizodka a velký silný vpád studeného vzduchu od východu..? Byl by jste spokojen? Já vám to klidně, speciálně pro Vás, napíšu, stačí říct!:cool: a vymyslím pro to klidně i nějakou příhodnou situaci..

15
# 20.02.2022, 18:26

Aidamko1
Já jen píšu můj názor, v tvých příspěvcích se často věnuješ rozborům na delší dobu, tak se ti snažím říct, že je nemáš moc dokonalé. Toť vše. Ty to bereš jako nějaký útok zbytečně.

173
# 20.02.2022, 18:29

Today2
A v čem nejsou zase dokonalé, v tom, že píšu jen ohledně aktuálního vývoje počasí dle modelů a snažím se to interpretovat? Aha, takže asi ani předpověď počasí není v tom případě dokonalá, napiš jim, že se mají řídit tebou. Já to jako útok neberu, ale po tom, co jsi udělal z meteofora, tak vím, že jde jen o trolling.

Jestli nesou dokonalé, tak to nechme na názorech čtenářů. Tvůj vím již dlouhou dobu, ten mě fakt nerozhodí.

PS: omlouvám se redakci In-Počasí, že utíkám od tématu, ale bohužel se musím bránit ačkoliv se to spíše hodí do soukromých zpráv.

15
# 20.02.2022, 18:29

Novorolak
Ano moje příspěvky byly extrémně špatné. Ale nevidím nic špatného na tom napsat nesouhlasný příspěvek. Dotyčný to může brát jako důvod se zlepšit.

Aidamko1
Meteoforum? Tam jsem normálně přispíval. Bohužel tam byly lidi, co sprostě nadávali. Admin nikde, nikdo to neřešil. Momentálně je to fórum v rozkladu, pokud se nepletu.

17
# 20.02.2022, 18:33

Today2
No povím to asi takhle. Dřív sem se také stále přikláněl různým předpovědím na týden a víc do předu hlavně v létě kvůli bouřkám a jiným rozmarům počasí a pokaždé jsem koukal , že nakonec tomu tak není a byl sem akorát překvapen když to tak nebylo než člověk začal zjišťovat proč a jak. Ale letošní chod počasí mě už dlouho utvrdil v tom že to nejspíš skončí jak píší tví oponenti. Už na podzim když vyšli Zimní výhledy tak bylo udáno, že západ bude mít velkou bídu se sněhem a ono tomu opravdu tak bylo. Nemít tu v okolí kopce vysoké bezmála 1000m.n.m tak letos skoro nevíme jak vypadá sníh a tam to také není žádná sláva do 40cm je hodně velká bída. Vždy tam je k metru úplně v pohodě. O nějakých mrazech ani nemluvě. Zatím dle mého pozorování se to počasí chová přesně podle údajů co zde vkládají tví oponenti. Už jen ta realita ti musí trochu napovědět. Neříkám že sem něco nemůže vlítnout, ale odkud a jak to sem se od tebe nedozvěděl. To co sem vždycky hodíš jsou výhledy jako celou zimu. To je za týden přijde sníh a mráz a za pár dní je to úplně jinak, protože vždy převládnou hodnoty a postavení všech útvarů jak zde udávají zdejší přispívající. Bohužel letos to tak asi opravdu bude i příroda to tak cítí v Chebu už máme čápa a teď v únoru? Tady u nás? Minimálně o měsíc dřív. I lesní zvěř se pomalu začíná stahovat zpátky do lesů. Už to něčemu napovídá. Ale pokud to bude jinak a přece jen něco přijde, bavím se o delší etapě ne o pár dnech tak se mile rád omluvil, ale zatím je ta zima už ztracená.

69
# 20.02.2022, 18:35

Nechcete si to jít řešit do soukromých zpráv ? Bavte se radši o zítřejší vichřici :cool:

# 20.02.2022, 18:40

NesQuiK
U nás to zatím ukazuje největší nárazy hned ráno . Asi pro příjemnější cestu do práce :D

173
# 20.02.2022, 18:42

U nás to zatím maluje nárazy 65-70km/h, což je vcelku příjemná změna vůči včerejšku a dnům minulým, ale na západě to bude asi celkem mazec, tam to pěkně schytávají v posledních dnech. Bude zajímavé sledovat kolik stromů ten vítr vyvrátil.

15
# 20.02.2022, 18:42

Ach jo, že jsem něco psal... Nechtěl jsem vyhrocenou diskuzi, ale nějak se to zvrtlo. Je těžké s něčím nesouhlasit, když to dotyční berou jako útok. OK sorry, čau a mějte se fajn.

17
# 20.02.2022, 18:46

NesQuiK
Stím :vitr: už by si ta příroda mohla dát pohov. Od čtvrtka už toho bylo dost. To co sme z klukama z jednotky a v práci rozřezali tak už se mi nebude chtít ani dělat doma na příští zimu topení. Ale bohužel to nejspíš opět vyjde.;-)

# 20.02.2022, 18:47

Todejovi už praskla žilka tak se pustil do skoro všech co si myslí, že bude jen teplo (což bude).:D
Lidi, Ignorujte ho, nereagujte na něho vůbec, jen krmíte trolla.
Prostě proč Today, nač potřeba napadat a urážet.. Hergot už (zveřejnil jsem to trochu pozdě ale nevadí)

No jinak, konvektivní linie už se tvoří ve Velké Británii... To zas bude vítr, naštěstí dávají alespoň ve středu aj čtvrtek TV.. I když já jsem v závětří tak tady by to nemuselo být velmi hrozný.
Jinak, Max teplota: 9°C a žádný sněžení celej den (v podstatě i celej únor, už si skoro troufám říct že tady to je jedna z nejhorších zim vůbec, kdyby prosinec nebyl trochu studenější a nebyla by nějaká sněhová pokrývka)

Pro přidání příspěvku do diskuse se prosím přihlaste.