Diskuse o počasí Před námi je velmi teplý a větrný týden, vítr opět způsobí škody
Tak tady zase masakr, při tom lajna zeslábla spadlo pár kapek, ale ten max náraz u mě na stanici rovných 100km/h! zítra zjistím kolik to dalo na kopci, tam to určitě bylo zase více, už to ale naštěstí slábne
Tak tady ze slábnoucí lajničky 2mm a před ní pár nárazů kol devadesátky.. Nejsilnější poryvy při vrcholící teplé advekci před frontou.
Ten teplý vítr a hlavně teplé noci vytáhly už ven ze země česnek, který hromadně vystartoval.. Výhledy jsou i nadále teplé a do úterý, středy i větrné..
Fouká teda protivně pořád, se nedá ani moc vyvětrat, pokud člověk nedrží dveře na balkon
Letos jsme tu měli minimum do -2 stupňů, takže lehký ranní mráz, a to je naprosto vše. Drtivou většinu dní nad nulou i v noci. Nepamatuju něco takového za leden a únor (vzhledem k výhledu už možná ani mrznout vůbec nebude)
Nebezpečným větrům je asi konec. To pondělí už se mi nějak nezdá. Sice má dorazit výraznější studená fronta, ale v modelech už není tak svižné proudění. Nárazy budou většinou už do 90km/h. V modelech je ve výhledu teplé proudění a vysoký tlak, takže bude slunečno a teplo.
Únor skončí hodně teplý, celková odchylka a umístění jsou už vedlejší.
Myslím, že budoucí vývoj se dá snadno odhadnout. Bude jaro a v březnu přijde zima a vítr. Klasika.
JIH
Já jsem nic nepocítil ale tak je možné že přechodně byl silný vítr kolem té 23:00 podle stanice v Kojčicích to bylo dost zajímavé nejprve skoro bezvětří a nejednou během ani ne 10 minut silný poryv ale mužem být rádi že to trvalo jen pár minut, čtvrtek byl horši
Dudley mi odnesl asi 10 tašek (nemohou nikoho ohrozit), ale je mi to úplně jedno, teď pršet stejně nemá, tak je to v klidu. Vítr po ránu solidně zesiluje a opravdu to na výstrahu je, jsem ale rád za jasnou oblohu a těším se na určité práce na zahradě, které jsou nezávislé na větru.
To hlavní jsou teploty a ty mi dělají radost, ve ČT bylo ráno +9 a max. +12,5. JMorava má mít dnes i zítra max. až +11, to je luxusní únor, jen těch přeháněk kdyby bylo víc.
Zdravím všechny opět nemám co dodat od večera až do rána to tady opět mlátilo, nakonec včera nejvyšší náraz na čele fronty u mě na stanici 100km/h na kopci potom 109,3km/h!, jihozápadního směru dnes po 8 ráno opět náraz u mě 91,5km/h a na kopci 97km/h západního směru asi zase budou další škody, nyní fouká zatím v poryvech do 70km/h na kopci cca 80km/h. Prostě ty jz a západní větry jsou tady nejkrutší, protože nás před nimi zde nic nechrání, žádné překážky, pár krát na okamžik ráno vypadl opět proud ale už jde , tak snad to bude v pohodě, v pondělí ráno zase čekám nárazy kolem 90
NesQuiK
Já vsázím na statistiku, snad jsem ještě nezažil v životě březen bez sněžení, sněhových přeháněk, ledových dní nebo silnějších mrazů. Vždy přijde něco z toho. V březnu jsou zimní projevy počasí zcela běžné. Často se stává, že jeden den je +15°C nebo více a druhý den pár stupňů nad 0 se sněhovými srážkami. Já slovo zima určitě neberu tak doslovně. Pro některé zima znamená jen sníh a ledové dny, to chápu. Ale zima jsou prostě všechny zimní projevy.
Venku byly chvílemi silné nárazy asi tak 80-90 km/h, ale celková síla je už o poznání slabší...
Pro přidání příspěvku do diskuse se prosím přihlaste.